vogel21 07.01.2021 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Witam mam taki problem zrobiłem fundamenty chudziak wylany izolacja nie zrobiona.W wykopach zbiera mi sie woda na ten moment nie ma możliwości zrobić izolacji za zimno i za mokro wody ok 20 30 cm jak myślicie zostawić ta wode czy wypompować ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 07.01.2021 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2021 Dzisiaj wypompujesz jutro będzie nowa , nic z tym nie zrobisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vogel21 08.01.2021 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 Dzisiaj wypompujesz jutro będzie nowa , nic z tym nie zrobisz . A jak bym wypompowal wode podypsl lawy piachem dal folie i zasypal a na wiosne odkopal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uparty 08.01.2021 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 Możesz choć to sporo nadmiarowej pracy.Spróbuj wykopać głębsze doły dookoła aby odciągnąć wodę do budynku i jak tylko będzie dobra temperatura to zrób izolację, jak trzeba to od razu odwodnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vogel21 08.01.2021 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 Możesz choć to sporo nadmiarowej pracy. Spróbuj wykopać głębsze doły dookoła aby odciągnąć wodę do budynku i jak tylko będzie dobra temperatura to zrób izolację, jak trzeba to od razu odwodnienie. Na ten moment raczej sie nie zapowiada żeby to obeschlo wiec chyba dam folie i zasypie trudno trochę płynę ale wolę to niz zeby mi mrozy rozwaliły fundament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 08.01.2021 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 Na ten moment raczej sie nie zapowiada żeby to obeschlo wiec chyba dam folie i zasypie trudno trochę płynę ale wolę to niz zeby mi mrozy rozwaliły fundament Dziwnych masz murarzy, że to Ty takie rzeczy sam musisz robić. A to dopiero fundamenty.... No chyba, sam je stawiałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vogel21 08.01.2021 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 Dziwnych masz murarzy, że to Ty takie rzeczy sam musisz robić. A to dopiero fundamenty.... No chyba, sam je stawiałeś. Jak bym sam to robil to bym nie pytał bo bym się znał... Kierownik budowy twierdzi ze wystarczy wypompować wode zrobic odplyw i woda powierzchniowa nie ma prawa zaszkodzic tej konstrukcji bo jest na bloczkach szalunkowych za zbrojonych i zalanych b25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vogel21 08.01.2021 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 Dziwnych masz murarzy, że to Ty takie rzeczy sam musisz robić. A to dopiero fundamenty.... No chyba, sam je stawiałeś. A chodzi ci o to ze napisalem ze zasypie.. Zasyp zlece budowlańcom chodz oni tez sie upierają ze ta woda nie ma prawa zagrozić tym fundamentom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 08.01.2021 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 Jak bym sam to robil to bym nie pytał bo bym się znał... Kierownik budowy twierdzi ze wystarczy wypompować wode zrobic odplyw i woda powierzchniowa nie ma prawa zaszkodzic tej konstrukcji bo jest na bloczkach szalunkowych za zbrojonych i zalanych b25 Zrób jak radzi kierownik budowy! Będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts