rabarbar1 08.01.2021 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2021 Cześć. Mam małą zagwozgkę i chciałbym zapytać osoby, które posiadają szafę hydrauliczną Izzifast o taki oto temat. W moim przypadku jest to Pompa PW Buderus monoblok jak w stopce+właśnie szafa Izzifast. Do tego ustawione sterowanie na temp zewnętrzną+czujnik pokojowy RC100H.Niby wszystko ok. Pompa działa jak należy, jednak w planie zoptymalizowanym pompa chodziła cały dzień na małych obrotach wraz z pompą obiegową w szafie i nie wyłączała się całymi tygodniami (zero zatrzymań sprężarki). Niby ok, ale mnie to trochę martwiło, że sprzęt w ogóle nie odpoczywa (poza jednym stopem 15 minutowym przy okazjonalnym nagrzaniu CWU - jeszcze nie mieszkam). Dla testu włączyłem plan auto, gdzie pompa korzysta z planu godzinowego.Od tej pory w zadanych godzinach (22-6) pompa grzeje, natomiast w godzinach 6-22 pompa się wyłącza i odpoczywa, jednak cały czas pracuje pompa obiegowa w szafie hydraulicznej i to mnie wciąż martwi. Czy osoby posiadające Izzifast również zaobserwowały u siebie podobne zachowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 09.01.2021 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 W większości pomp ciepła pompa obiegowa pracuje ciągle w trybie zimowym i wyłącza się dopiero w trybie letnim. Ustaw na tryb letni i zobacz czy się wyłączy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts