kasi 25.11.2004 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Mam pytanie, Czy będę musiała zapłacić vat kupując działkę od gminy? Mój mąz właśnie mi to obwieścił i jestem bardzo ciekawa czy ktoś wie coś na ten temat?! Działka co prawda nie jest droga, ok 9 arów- 11tys PLN ale trochę mnie to zdziwiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.S 26.11.2004 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Niestety zaplacisz 22% VAT. Ja jestem również ofiarą tego podatku. Brałem udział w przetargu na zakup działki w maju br i byłem wtedy ogromnie zaskoczony kiedy pan urzędnik obwieścił mi, że muszę jeszcze zapłacić VAT. W kwietniu jeszce VAT-u nie było. Ale byłem wściekły, gdyz 2,500 zł musiałem dodatkowo oddać, a gdybym się pospieszył to miałbym tą forsę w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasi 26.11.2004 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 dziękuję, teraz już będę wiedziała, przynajmniej mnie nie zaskoczą... a w urzędzie nic o tym nie mówili, pewnie nie chcieli odstraszyć potencjalnych kupców trudno pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts