sstykol 10.01.2021 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2021 (edytowane) W dzisiejszych pandemicznych czasach postanowiłem domek letni przystosować do całorocznych wypadów. Do ogrzewania wybrałem kozę z płaszczem wodnym na paliwo stałe. I tu mam parę pytań. Czy piec tak może stać, min 25cm od ścian (pustak), wlot komina 30 cm od rury kanalizy ? Czy ta część komina wewnątrz musi być dodatkowo uszczelniona ? Gdzie umieścić termoelement od sterownika pompy ? Czy wlot pexu od zbiornika wyrównawczego musi być przed układem pompa zawór (poziomą) czy po ,bliżej pieca.oczywiście na powrocie.? I jeszcze tak na boku, byłem u sąsiada popatrzeć i rzuciła mi się w oczy chyba centymetrowa warstwa smoły (nie sadzy)na drzwiczkach paleniska (od wewnątrz). Sąsiad mówi że pali tylko liściastymi i po min. 2-letnim leżakowaniu. Więc od czego to ? Edytowane 10 Stycznia 2021 przez sstykol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts