beejay_1 11.01.2021 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Szanowni, Buduję dom w woj Kujawsko-Pomorskim o powierzchni mieszkalnej ok. 160 mkw, jestem po pierwszych rozmowach z firmą, która miałaby zająć się pracami wykończeniowymi polegającymi na: - ułożeniu podłogi w całym mieszkaniu z glazury - płyt wielkoformatowych oraz ułożeniu listew podłogowych- wykończeniu 2 łazienek (każda ok 10 mkw) z płytkami i białym montażem- gładzi w całym mieszkaniu oraz obróbki okien i drzwi- położeniu sufitów z płyt gk w tym w salonie sufitu katedralnego mocowanego do krokwi - malowaniu całego wnętrza domu Być może jakiś szczegół pominąłem ale generalnie chodzi o wykończeniu pod klucz stanu deweloperskiego bez prac elektrycznych (zawieszenie lampy tak, skomplikowany montaż już nie). Wykonawca proponuje z moim materiałem stawkę ryczałtową robocizny 500 zł/mkw. Czy jest to waszym zdaniem dobra oferta? Na co powinienem zwrócić w rozmowach z wykonawcom? Czy nie lepiej rozliczyć się powykonawczo a ofertę dostać w stawkach jednostkowych a jeżeli tak to jakie powinny one być, skąd brać porównanie? Będę wdzięczny za wasze uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts