EWASZ 25.11.2004 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Rozważam zakup takiej właśnie działki i nigdzie nie mogę znaleźć projektu,chciałabym ok. 180-200 m powierzchni użytkowej domu + garaż na 2 samochody, najlepiej w bryle domu, czy pozostaje mi wyłącznie projekt za zamówienie? i czy to w ogóle jest realne na 22 metrach? będę wdzięczna za pomoc,pozdrawiam,Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmaan 26.11.2004 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 22 metry to szerokosc okzostaje 16 m szerokosci frontowej elewacji, 6-6.5 szer garazu - zostaje 10m szerokosci na resztę, od strony garazu mozesz nie robic okien w elewacji to zyskasz dodatkowy metrpolecam konsultacje z architektem , wybierz kilka dzialek, zdobądź podklady geodezyjne i ewent wypisy czy decyzje o war zab od wlascicieli, zrob zdjecia, ja np moge podpowiedziec jakie sa dobre i zle strony kazdej z wybranych lokalizacjiwazne sa otoczenie, strony swiata, czy jest plan w gminie, wreszcie czy sa media lub gdzie sa mediapozdr[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 26.11.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Ewa ..jest OK, garaż można wysunąć przed bryłę domu i zostaję Ci na dom 16 m szer.. Nie narzekaj ! na Forum byli tacy co mieli po 8 m. ! Pozdro J Oczywiście jeśli działeczka dłuuuuuuuuuga odpowiednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daroll 26.11.2004 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 Rozważam zakup takiej właśnie działki i nigdzie nie mogę znaleźć projektu, chciałabym ok. 180-200 m powierzchni użytkowej domu + garaż na 2 samochody, najlepiej w bryle domu, czy pozostaje mi wyłącznie projekt za zamówienie? i czy to w ogóle jest realne na 22 metrach? będę wdzięczna za pomoc, pozdrawiam, Ewa spoko ja mam 20metrow i znalazlem z 1 garazem ,nie musi byc indywidualny gotowca tez znajdziesz ladnego na taka dzialke . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 27.11.2004 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Ja mam 18metrów szerokości i 42m długości działki..Kilka projektów idealnie wejdzie na taką działkę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWASZ 27.11.2004 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Bardzo dziękuję, coraz bardziej przekonuję się do tej działki - w Hornówku na Szkolnej,a może ktoś zna te okolice? i mógłby mi doradzić/odradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 27.11.2004 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Bardzo dziękuję, coraz bardziej przekonuję się do tej działki - w Hornówku na Szkolnej, a może ktoś zna te okolice? i mógłby mi doradzić/odradzić? Jedno tylko sprawdź. Czy ta działka rzeczywiście ma 22m. Bo nie masz marginesu błędu i jakby co to możesz mieć problem. Mnie nieuczciwy sprzedawca chciał wcisną działkę kilka metrów węższą niż deklarował. Słupków nie było, w księdze wieczystej tego nie piszą, sąsiednie działki były niezabudowane. Dopiero jak wziąłem wyrys ze starostwa to się okazało, że to taka kiszka. Mało co sobie problemu nie narobiłem pozdrawiam Klaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWASZ 27.11.2004 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 dzięki Klaus, jeśli się zdecyduję sprawdzę na pewno, qmaan, chętnie skorzystam z pomocy,jutro jadę jeszcze raz obejrzeć i zrobię zdjęcia, Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmaan 29.11.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 sprawdz czy dzialka jest na terenie z aktualnym planem zag przestrzennegojesli nie to najlepiej decyzja o war zabudowy inaczej poczekasz 4-5 miesiecy na nową lub dowiesz sie ze nic na dzialce nie zbudujeszpozdr[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 29.11.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Czy szerokość działki 22 m bardzo ogranicza? Oczywiście, że szerokość 22 metrów bardziej ogranicza niż szerokość np. 25 metrów.Ale dom o podanych przez Ciebie parametrach (dwukondygnacyjny) na tej działce wybudujesz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 29.11.2004 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Ewa wszystko zależy od Warunków Zabudowy lub Planu ZP.Będziesz wtedy wiedziała jaki projekt wybrać i na ile będzie działka "ustawna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 29.11.2004 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Dziś idę na rozmowę z właścicielem działeczki 22x36 Mnie się wydaje atrakcyjna, usytuowanie ma na osi pn-poł. Działka narożna (droga od północy i wschodu). Ja mam apetyt na dom parterowy z garażem 2 stanowiskowym (ale musze obejrzeć miejscowy plan zagospodarowania i pogadać o warunkach zabudowy), ale muszę wiedzieć wedle której linii ulicy ma być front budynku (fajnie gdyby wedle dłuższego boku działki). W muratorze 12/04 na płytce znalazłem nawet ciekawe projekty (oczywiście do lekkich przeróbek), które wchodzą na taką działkę. Co prawda mnie się podoba ten projekt: http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=187 który po przełożeniu okna w salonie zmieściłby się na 22,2m działkę ale chyba metrażowo mi nie wyrobi. WIęc pozostaje adaptować takie: http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=211 (poszerzony garaż, odbicie lustrzane, frontem do boku 36m) Promienny http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=228 ma łatwy do rozbudowania garaż (ale też wchodzi w poprzek, co mi akurat odpowiadałoby, ale nie koniecznie Tobie) Jedna z wersji domku na 102 http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=25 mogła by Cię może zainteresować (ale wymaga umieszczenia garażu wolnostojącego) To tylko tak na szybko z projektów które mi w głowie utkwiły. Sądzę, że na pewno znajdziesz coś interesującego, daj sobie 2-3 godzinki czasu i googlaj pozdrawiam Gerion (który na wiosnę chciałby rozpocząć budowę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 29.11.2004 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 Rozważam zakup takiej właśnie działki i nigdzie nie mogę znaleźć projektu, chciałabym ok. 180-200 m powierzchni użytkowej domu + garaż na 2 samochody, najlepiej w bryle domu, czy pozostaje mi wyłącznie projekt za zamówienie? i czy to w ogóle jest realne na 22 metrach? będę wdzięczna za pomoc, pozdrawiam, Ewa hehe..22 m ..ja mam 16.49 m i znalazłem ładny domek. Jakbym miał 22 m to dopiero jest w czym wybierac ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWASZ 29.11.2004 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 dzięki wszystkim, Gerion, ja też chciałabym na wiosnę rozpocząć budowę i wciąż jeszcze mam nadzieję, że się uda, choć szanse maleją z każdym dniem, bo bez działki będzie trudno a okazało się, że ta 22m o której pisałam ma niestety nieuregulowaną sytuację prawną - o czy sprzedający nie raczył mnie poinformować, a dowiedziałam się przypadkiem od sąsiadów, szukam więc dalej pozdrowienia, Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts