PatrykWojcik 11.01.2021 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 Cześć wszystkim. Na wstępie dziękuję forumowiczą za pomoc przy ostatnim temacie. Oto efekt przed i po utwardzeniu podjazdu: Wreszcie nie tonę w błocie gdy wjeżdzam na podwórko. Teraz chciałbym zająć się zrobieniem tynku zewnętrznego dla tego białęgo budynku znajdującego się w prawym górnym rogu na zdjęciu powyżej: Wiem, że nie wygląda to za ciekawie ale powoli zamierzam zrobić porządek z obejściem. Chciałbym zrobić w tym budynku kuchnie zewnętrzną. Oczyściłem dach z mchu i glonów za pomocą myjki ciśnieniowej. Myjką ciśnieniową zamierzam również usunąć wapno i luźne elementy ze ściany, z załataniem ubytków też nie powinno być problemów: Wiem, że nie uda mi się zrobić idealnie prostych ścian bo bym musiał chyba z 10 cm tynku narzucić, ale wystarczy zakrycie tego co jest teraz i wygładzenie. Nigdy nie tynkowałem ścian ale robiąc rozeznanie w internecie postanowiłem użyć tynkownicy pneumatycznej: Czy ktoś z was ma doświadczenie w tego typu rzeczach? Nie wiem kompletnie jakiego tynku mam użyć. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady. Martwią mnie też te półokrągłe okna i dzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uparty 12.01.2021 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Zrób na ścianach prowadnice tynkarskie aby uzyskać prowadzenia na płaszczyznę, którą oczekujesz a potem zarzucaj Nie miałem doświadczeń z tego typu tynkownicami, na pewno trzeba odpowiednie ciśnienie / dysze no i konsystencje tynku. Może wynajem agregatu tynkarskiego na dzień wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatrykWojcik 12.01.2021 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Myślałem żeby użyć tej zaprawy:Zaprawa tynkowa Atlas Czy zda egzamin jeżeli ją ułożę za zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts