Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pytanie odnośnie tynkowania ściany

Recommended Posts

Cześć wszystkim. Na wstępie dziękuję forumowiczą za pomoc przy ostatnim temacie. Oto efekt przed i po utwardzeniu podjazdu:

zdjecie.jpg

Wreszcie nie tonę w błocie gdy wjeżdzam na podwórko. Teraz chciałbym zająć się zrobieniem tynku zewnętrznego dla tego białęgo budynku znajdującego się w prawym górnym rogu na zdjęciu powyżej:

obraz_1.jpg

obraz_2.jpg

Wiem, że nie wygląda to za ciekawie ale powoli zamierzam zrobić porządek z obejściem. Chciałbym zrobić w tym budynku kuchnie zewnętrzną. Oczyściłem dach z mchu i glonów za pomocą myjki ciśnieniowej. Myjką ciśnieniową zamierzam również usunąć wapno i luźne elementy ze ściany, z załataniem ubytków też nie powinno być problemów:

obraz_3.jpg

Wiem, że nie uda mi się zrobić idealnie prostych ścian bo bym musiał chyba z 10 cm tynku narzucić, ale wystarczy zakrycie tego co jest teraz i wygładzenie. Nigdy nie tynkowałem ścian ale robiąc rozeznanie w internecie postanowiłem użyć tynkownicy pneumatycznej:

Czy ktoś z was ma doświadczenie w tego typu rzeczach? Nie wiem kompletnie jakiego tynku mam użyć. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady. Martwią mnie też te półokrągłe okna i dzwi.

zdjecie.jpg

obraz_1.jpg

obraz_2.jpg