konrad1239 12.01.2021 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2021 Witam, zainstalowałem na nieocieplonym poddaszu rekuperator, rury spiro do rozdzielaczy maja ok 5m, rozdzielacze są od strony ocieplonej pod 20cm wełny. rury nad rozdzielaczami zabudowałem styropianem 20cm i uszczelniłem pianką niskoprężną. na rury między reku a rozdzielaczami położyłem 10cm wełny mineralnej nie okręcając ich, od spodu mają wełnę między wiązarami. na reku zbudowałem ze styropianu 20cm skrzynkę, z każdej strony ma styropian, ze skrzynki wystają tylko rury. Dalej mam spore utraty ciepła na wysokosci 1.5m w pomieszczeniu ogrzewanym mam 20`C, czujnik na reku pokazuje 16`C wyciągane z pomieszczeń, 14,8 nawiewa ( dane ze sterownika ) Czy dodatkowo ocieplać rury od czerpni i wyrzutni? Czy zdjąć wełnę z rur spiro miedzy rozdzielaczami a reku i spryskać pianą polynor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts