rasen 13.01.2021 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Cześć! Mam problem z jednym oknem balkonowym (Drutex, Maco). Gdy przekręcę klamkę w pozycję zamkniętą, okno nie jest całkowicie dociśnięte (po szumie z zewnątrz słychać że jest gdzieś mała nieszczelność). Żeby je do końca zaryglować muszę klamkę trochę "przegwałcić" za pozycję zamkniętą. Wtedy słychać, że okucie jeszcze trochę się poruszy i okno jest idealnie szczelne. Załączam krótki filmik (przepraszam za vertical video) -> https://streamable.com/tc9i1y Czy da się to jakoś wyregulować? Mi to aż tak nie przeszkadza, ale żonie sprawia trudności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 13.01.2021 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Prawdopodobnie zaczepy na ramie są w niewłaściwych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.01.2021 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Najczęstsze wg mnie dwie przyczyny:Poza tym, że /bardzo/ ciężko się przekręca, to chyba płynnie.. a to by wskazywało, że rygiel natrafia na zaczep i klamką musimy prostować opór skrzydła.. Druga opcja - może to zaczep górny - wtedy lekkie podniesienie skrzydła od razu przekładałoby się na lżejszy ruch klamki. Wówczas zostaje podnieść skrzydło na górnym zawiasie (najważniejsza regulacja). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts