Mateusz1q 13.01.2021 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Mam wycenę z tych 3 firm. Są różnice w cenie, osobiście jestem skłonny dołożyć do oknoplastu, ale może macie inne opinie albo jesteście użytkownikami tych modeli okien? Petecki Future Line 82 Profil Veka, okucie Roto NT głębokość 82mm 7 komór, 3 szyby wycena 22 500 Ekookna Blue Evolution 82Profil Salamander, okucia Maco Multi Matic, głębokość 82mm, 6 komór, 3 szyby wycena 23 tys Oknoplast Winergetic Standard, Profil Veka, okucia Winkhaus ProLight, głębokość 82mm, 6komor, 3 szyby. Wycena 28 tys Jeśli chodzi o jakość montażu to w ekookna i Oknoplast na tym samym dobrym poziomie, Petecki niżej ale bez jakiejś partaniny, opinie też raczej dobre. Może jeszcze jakieś szczegóły techniczne powinienem wziąć pod uwagę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.01.2021 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Z tych trzech marek Oknoplast ma zdecydowanie najlepsze noty. Dodałbym za to max +10% do ceny standardu. Ty masz więcej niż 20 % różnicy. Przy teoretycznie porównywalnym zestawieniu produktu to raczej niemożliwe. Zakładam, że Oknoplast wycenił wyższy standard (dodatki w postaci ciepłych ramek, listew, montażu) a być może zastosował także inne rodzaje konstrukcji (inną przesuwkę? fixy w ramie a nie skrzydle) itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz1q 13.01.2021 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Dzięki za odzew. Sprzedawca oknoplastu sam sugerował mi, że stosują montaż tzw. ciepły na taśmy i jest to wyższy koszt niż w stosunku do pianki. Pozostałe firmy standardowo na pianke( nie wspominali o innym sposobie montażu więc uznałem, że nie mają z nim doświadczenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz1q 13.01.2021 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Przepraszam za post pod postem, nie widzę opcji edycji. Okno tarasowe jeden ze sprzedawców namawiał mnie na podzielone na 3 części, z dwiema otwieranymi częściami ze słupkiem ruchomym. Dwóch pozostałych na PSK bądź HST w zależności od budżetu. Czy ta opcja z 3 częściami mane ogóle rację bytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crashz 31.01.2021 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 (edytowane) Polecam skontaktować się z . Producent okien aluminiowych. Odeślą do swojego partnera. Bardzo solidne i dobre okna. Wiem bo montowałem u siebie. I nie nie mam nic za polecenie. Edytowane 31 Stycznia 2021 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 31.01.2021 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 W przypadku okien najważniejsza jest ekipa montująca. Najlepsze okna słabo zamontowane będą duzo gorsze niż przeciętne zamontowane dobrze.Popytaj się sąsiadów, znajomych kto im okna montował i czy nie mają z nimi problemów. Okna należy wybierać z perspektywy ekipy monterskiej, a nie okuć, pakietów szybowych czy (najgłupsze kryterium decyzyjne) profili...Różnicy między Veką o Salamandrem nie ma praktycznie żadnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts