PrzemekTaki 13.01.2021 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2021 Cześć. Mam do ocieplenia domek gdzie suma ścian zewnętrznych wychodzi ok 150m2. Planuje styropian 15cm Austroterm 0,33. Podzwoniłem troszkę po fachowcach i dostałem takie propozycję ułożenia z materiałem: 140zł/m2 Caparol 120zł /m2 Arsanit albo Ceresit 130zł/m2 Rimix Tynki sylikonowe. Proszę o poradę co i czemu, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.01.2021 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2021 140 brutto za m2 na systemie Caparol to podejrzanie mało, pytanbei czy to nie tansza linia - Krautol. I pytanie czy nie z tynkiem SiSi (silikatowo-silikonowy) bo to powaznie malo na materialy i robocine. Obawiam sie tez o brak elementow uzupelniajacych: dobre kolki, listwy, narozniki, przyokienne, okapniki etc. rzad wielkosci 170-180 brutto byloby realne dosc istotna tez lokalizacja - ceny w roznych wojewodztwach sa jednak znaczaco rozne. z tych wymienionych: Caparol, ewetualnie Ceresit dlaczego: przez ostatnie chyba 14 lat na forum juz sie napisalem - nie jestes pierwszy z takim pytaniem Ewentualnie: STO, Greinplast, Basf , Dryvit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts