Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OKNA DREWNIANE - producenci

PIFFKO

Recommended Posts

• 9 months później...
www.natura.pl - tańsza od Gebauera a niczym mu nie ustępuje. :D

totalny brak dbalosci o jakosc- zamowione okna przyjechaly w róznych odcieniach- jedno okno dab, inne orzech...

po zamontowaniu okna okazalo sie ze brakuje pewnej czesci i tak jakos pozostawiono je niedomkniete ... a w nocy wiatr wyrwal i zalmal okno

pan od montazu z wielka laska przyjechal zeby wyregulowac okna- co i tak g... dalo bo po 2 tyg musi przyjezdzac jeszcze raz

a zeby doczekac sie na przyjazd serwisu , w ogole jakikolwiek kontakt z ich strony trzeba czekac miesiacami... zenada , szkoda nerwow

Jakie niedoróbki? :o :o :o

Byłam też w Naturze na Bartyckiej i jeszcze u Milewskiego i u Gebauera w Occuluxie - i ich jakość jest jak dla mnie naprawdę taka sama, z tego, co widać na oko, rzecz jasna.

Jakaś niedowidząca jestem czy jak ? :-? :roll:

Katerhasser, napisz coś bliżej.

[bo np. w salonie Sokółki na Jagielskiej czy w Ferno na Bartyckiej - to rzeczywiście buble wystawili (silikon pogięty na wszystkie strony, kawałki drewna sklejone tak, że szpary dochodzą do 5 mm i zaklajstrowane to jakimś klejem, który kapie, lakier na zaokrągleniach cały w bąblach itd.). Ale w Naturze naprawdę wszystko wyglądało OK.]

w Naturze akurat (nie tylko tam) nie podobały mi się obróbki silikonowe, szczególnie łączenia tych cienkich listewek trzymających szybę. Poza tym jakaś wręcz zadra też mi się jakoś w oko rzuciła.

Naprawdę, Natura odpadła z kretesem za szczegóły na pierwszy rzut oka, więc nawet o wycenę nie prosiłem.

No nie wiem...

Ja w ostatnio naoglądałem się okien róznych producentów (Gebauer, M&S, K.R.C, Goran, Dziadek, CDM, Bas, Vitra, Ferno) i jak dla mnie wizualnie okna Natury wyglądają atrakcyjnie..w wersji oczywiście Softline.

Gebauer oczywiście jest bezkonkurencyjny (ale cenowo też:).

W oknach Natury zauważyłem nie dokońca dokładną obróbkę listw przyszybowych na Meranti...Z bliska widać lekką chropowatość...

taaaa zamowcie jeszcze skanery i moze zwloki jakiegos kornika dostrzezecie ;)))))

sorki ale cztytajac wasza wymiane obserwacji dotyczacych realnie okien wystawowych sa hmmmm......lekko rozmijajace sie z prawda i maja sie nijak do tego co do Was zamowione na budowe przyjedzie

Widzilem Gebaurea u klientow - beznadzieja w takich szczegolach o jakich tutaj mowicie. Widzialem Urzedowskiego w podobnej sytuacji - ten wyprodukowany w 99 - ideal, zakochac sie mozna, ten dzisiejszy - w szczegolach znajdziecie zapewne nie jedno mieksce zaburzajace Wasze poczucie estetyki. Ostatnio widzialem takze Stolara u lkienta - podobne wrazenie jak w przypadku Gebauera

A za dwa - piec lat wasze w domu beda i tak mniej estetycznie wygladac jak te na wystawce u producenta. Ale wczesniej slady na nich pozostawia tynkarze, posadzkarze i kazdy kto oprocz Was do chalupy wejdzie.

Taka sobie moja obserwacja :)

I to się nazywa obiektywizm... należało tylko dodać że PCV są najlepsze bo tam wszystko estetyczne no i ślady po tynkarzu można zetrzeć szmatą.

Czy ty zawsze naśmiewasz się z ludzi??? ostatnio pisałeś o moim oknie " ... co to za cudo za xxx PLN..." a teraz wyśmiewasz się zludzi że chodzą po salonach i ogladają okna? Czy producent który wystawia szmelc na wystawie może wyprodukować piękne okno???

Czy producent który wystawia piękne okno może wyprodukować szmelc???

Znasz odpowiedz???

Ja wiem jedno jeden i drugi może zrobić takie samo g.... ale ja na pewno bym nie zmówił okien u kogoś kto na wystawie we własnym salonie wystawia szczyt niedróbek, (jakieś sito przecież trzeba mieć)

Mam wrażenie że dobrze się sprzedajesz na tym forum...

Taka moja obeserwacja :)

a obiektywnym jest tekst w stylu:

jak drewniane to zobacz tu (link poniżej)

Pozdrawiam

http://www.murator.pl/forum/viewtopic.php?t=54520&highlight=stolar

Czy nie obiektywniej byłoby napisać, że ostrzegam przed firmą X bo mam z nią niemiłe przygody?

Ostatnio widzę, że razem z forumowiczem tatko urządzacie osobistą krucjatę przeciwko jareko. ALe to tylko moje osobiste zdanie.

jestes moze adwokatem jereko? czy tylko czlonkiem grupy, skoro juz o jakich grupach wspominasz?

stolar robi okna drewniane (z tego co wiem) wiec kogo miałem ostrzegać "plastkowców" i miałem napisać jak PCV to zobacz tu?

a moze mialem napisac jak okna to zobacz tu? mysle ze wyczytaliscie z prostej linijki to co chcieliscie wyczytac tzw. nadinterpretacja, tłumaczyłem juz co mialem na mysli reklamujac swoj watek ale jak widac nie do wszystkich dociera albo nie chce dotrzec to co mialem na mysli. Widze ze zalezy wam na tym aby forumowicze nie poznali opini innych o niesolidnych firmach, a mieli do wgladu tylko wybrane "madrzejsze" opinie

Następnym razem w dziale "pamiętajcie o ogrodach" napiszę uwaga na niesolidną firmę zobacz tu, pewnie wszystkich zintersuje moj watek i wywiaze sie bardziej sensowna dyskusja a nie złośliwe komentowanie

konczac temat pozdrawiam