rafałek 14.09.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Nie tak dawno pojawił się wątek o tym jak zadawać pytania. To kolejna przeróbka podobnych trafnych uwag. Ciągle podkreślam, że uważam, że mozna było to zrobić w sposób bardziej jednoznaczny. Wiele osób ostrzega przed niesolidnymi wykonawcami tak jak zrobiłęś to w głównym wątku do którego podajesz link. Czepiam się tylko sposobu w jaki reklamujesz ten temat w innych wątkach. Ciągle uważam, że można było to zrobić w sposób bardziej jasny i jednoznaczny. Przemawia przez Ciebie gorycz i łapiesz się wszystkich metod i dobrze, że walczysz o swoje. Jednak można to zrobić w sposób bardziej czytelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 14.09.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 moje i tak są najładniejsze pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.09.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 I to się nazywa obiektywizm... należało tylko dodać że PCV są najlepsze bo tam wszystko estetyczne no i ślady po tynkarzu można zetrzeć szmatą. jasne PVC is the best a na serio bo jak widze musze byc zawsze wyjatkowo powazny by nie zostac odebranmym jako jajarz Nie prowadze tu krucjaty na rzecz PVC totalnie dyskredutujac stolarke drewniana. A Twoje posty odebralem jako negacje drewna a nie danego producenta (patrz wyzej zytat twojej wlasnej wypowiedzi podany przez rafalka) Tak jak wszystko w zyciu decyzja o wyborze jest swiadoma decyzja kazdego z Was. Rozne sa jej powody i nie mnie je oceniac. Sonda "co lepsze" dowodzi ze podzial zwolennijkow jak i przeciwnikow jest fifty/fifty Okna drewniane z racji materialu z jakiego zostaly wykonane sa wyjatkowo narazone na uszkodzenia. Zarowno na etapie produckji jak i transportu, montazu i dalszych prac jakie zawsze po zamontowaniu ich maja miejsce. Podobnie ma sie rzecz z tzw. wystawkami. One od zycia w kosc takze dostaja choc w inny sposob. Gdybys zobaczyl co klient potrafi wyczyniac z takim oknem to zapewne od razu dalbys mu po lapkach i wygnal z pawilonu. Poza tym wystawka to jednorazowy wydatek dealera raz na kilk lat i realnie patrzac na nia mozesz sobie wyobrazic jak moze wygladac Twoje okno zaz tych pare latek. Czy ty zawsze naśmiewasz się z ludzi??? ostatnio pisałeś o moim oknie " ... co to za cudo za xxx PLN...". nie bylo to nasmiewanie sie a jesli tak te slowa odebrales - przepraszam Cie. Czysta ciekawosc przeze mnie przemawiala i tyle a teraz wyśmiewasz się zludzi że chodzą po salonach i ogladają okna? Czy producent który wystawia szmelc na wystawie może wyprodukować piękne okno??? Czy producent który wystawia piękne okno może wyprodukować szmelc??? Znasz odpowiedz??? Ja wiem jedno jeden i drugi może zrobić takie samo g.... ale ja na pewno bym nie zmówił okien u kogoś kto na wystawie we własnym salonie wystawia szczyt niedróbek, (jakieś sito przecież trzeba mieć). masz oczywiscie prawo do takiej oceny, podobnie moze nie odpowiadac Ci ze handlowiec zamiast w garniturze Cie przywitac bedzie z jeansach. Realna weryfikacja okien jest tylko ich odbior jak do Ciebie przyjada. Nie wystawka. Bo jak sam napisales i jeden i drugi takie samo g....zrobic moze. Kazdy z Was chcialby miec towar wymuskany - i slusznie gdyz to kasa i niemala. Ale tez sadze ze trzeba sobie wyobrazic jak takie okno moze wygladac pozniej i na to chcialem zwrocic uwage a nie nasmiewac sie z Was. Ostatnio widzialem swoje okna u klienta bedac na koncowej regulacji i czyszczeniu okuc po tynkarzach - porysowane, okucia pelne piachu, prog w drzwiach balkonowych tak zarysowany ze trzeba bedzie zalozyc nakladke aluminiowa by go zaslonic, szyby takze porysowane ze nawet polska norma oceny ich jakosci nie wytrzymuje i mozna by dalej ciagnac temat ale po co? Mam wrażenie że dobrze się sprzedajesz na tym forum... hahahahaha nie tylko ty masz takie wrazenie - ja takze ale ten przydomek pod moiom nickiem nie sam sobie nadalem - inni doszli do wniosku ze wypada bym go mial i czuje ze jest to komus wyjatkowo nie na reke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 14.09.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 sam wiesz ze przydomek bierze sie z ilości a nie jakości wypowiedzi mi tam ten Twój przydomek nie przeszkadza tez kiedyś taki bede mial jak sie w sprawie swoich okien użalę we wszystkich wątkach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 14.09.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 sam wiesz ze przydomek bierze sie z ilości a nie jakości wypowiedzi mi tam ten Twój przydomek nie przeszkadza tez kiedyś taki bede mial jak sie w sprawie swoich okien użalę we wszystkich wątkach pozdrawiam I tu jest mały problem, bo przydomek jareko dostał od forumowiczów za jakość porad, a nie ilość postów. To nie jest dawane z urzędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 14.09.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 a to sorry nie wiedziałem...myslałem ze z urzedu w zaleznosci od ilosci postow a lider forum to z urzędu??? gdzie mozna poczytac co sie za co nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 14.09.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 Jako, że już się tutaj "zadomowiłam" ; a w każdym domu każdy ma coś do powiedzenia to myślę, że wszyscy macie rację i zarówno trzeba mówić, jak komuś coś nie poszło u powszechnie uznawanych za "cudo" producentów i o tym, że jak mówi Jareko w przenosi moimi słowami "z tego się nie strzela". A to , że trzeba o nowe okna dbać, żeby dłużej wyglądały pięknie to jak widać z wypowiedzi Jareko niektórym trzeba przypominać, żeby ochronić przed tynkowaniem, malowaniem czy innymi pracami kurzącymi. Ja wybrałam okna producenta, który mi zagwarantował i wygląd i jakość za cenę , która u innych była 50 % droższa, bo niby nietypowe. Tutaj moje okna były typowe np. firmę Meranti prosiłam kilka razy o przyjście i do dzisiaj nikt się nie pokazał . I co z tego, że mają piękne i drogie okna pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 14.09.2005 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 a lider forum to z urzędu??? gdzie mozna poczytac co sie za co nalezy Tak - Lider to z urzędu... Przysługuje chyba powyżej 3800 ale głowy nie dam... Nie pamiętam kiedy mnie to dopadło... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mwoznica 14.09.2005 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2005 przygladając się waszej dyskusji (już cokolwiek niemerytorycznej, raczej ambicjonalnej) naszła mnie chęć zabrania w niej głosu. jak widzicie po ilości moich postów jestem raczej czytelnikiem niż pisarzem. Ale staram się czytać uważnie, i ze zrozumieniem. Jeżeli po przestudiowaniu watku "szukam dobrych okien" ktoś jeszcze uważa, że jareko pracuje tu nad tym, żeby się najlepiej sprzedać, to chyba ma problemy ze zrozumieniem słowa pisanego. ale to podobno przypadłość naszych czasów. ps. nie znam osobiście jareko i nie mam żadnego osobistego interesu w opowiadaniu się po jego stronie Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 15.09.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Do RafałkaOstatnio widzę, że razem z forumowiczem tatko urządzacie osobistą krucjatę przeciwko jareko. ALe to tylko moje osobiste zdanie. Chciałbym przedstawić raeakcje na moje posty;Hahaha czyli WK-I to 1 punkt? WK-IX to 9 punktow? a WK-XXX to 30 punktów? tatko - jesli juz komus odpisujesz w tym stylu to albo odpisz dokladnie by nieporozumien w interpretacji nie bylo - gdyz tego pytajacy od Ciebie oczekuje - lub nie odpisuj wcale tatko - wybacz - ciagle cytujesz marketingowe ble ble ble ktore tak naprawde w dalszym ciagu nie jest odpowiedzia na postawione wczesniej pytanie. Juz komentowac tego tekstu jaki zamiesciles mi sie nie chce ale sporo w nim niescislosci ktore maja na celu tylko "urobic" klienta. nie jest ironiczna moja polemika a skoro fakty za ironie odbierasz - pojedz na urlop i odpocznijslonecznej pogody Ci zycze tatko -nie chce sie z toba spierac ale......by dochodzic swych praw trzeba jasno okreslic winowajce a tu - konkretnie w tej sytuacji - bedzie to trudne. Mogl to zrobic nawet kot sasiada na nocne lowy wyruszajacy wpierw ostrzacy sobie pazury na ww oknie. Jesli nie zgloszono reklamacji PRZED montazem okien trudno bedzie obarczyc wina producenta gdyz on zwali ja na montazyste. Jesli klient nie zareklamowal tego samego dnia po montazu - winny moze byc kot tatko - wybacz ale twoje zapatrzenie w Veke i Kommerlinga jest juz z lekka nudne - moze takie info przesylaj na priv zainteresowanym. Prawdą jest że wyrwane z konekstu, ale możesz wszystko przeczytać. Nigdy nie pozwoliłem sobie na taki ton wypowiedzi. Wpowiedzi ironiczne i mijące się z prawdą. Jeśli można mówić o jakiejkolwiek krucjacie to nie z mojej strony. Przeczytaj to:Dzięki Tatko. Firma wydaje się być solidna. Zresztą 10 lat gwarancji na profil zobowiązuje. Czytałem też twoje posty na temat tego profila. Okazały się pomocne. Gdzie posty na ten temat były dla kogoś .......................... .Na innym forum dyskutujemy sobie na różne tematy związane z oknami. Dziwne ale moje zdanie podziela wielu innych uczestników tamtego forum.Pozdrowienia dla Rafałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 15.09.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 Kupiłem (już do dwóch domów) okna Natura. Nie mam zastrzeżeń ani co do ich wykonania, ani co do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 17.09.2005 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2005 No to mu właśnie też kupiliśmy Naturę. Przyjadą za parę tygodni i zobaczymy... Mam nadzieję, że będzie OK.Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts