pershing1899op.pl 15.01.2021 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Witam.Mam pytanie dotyczące monitorów z różnych systemów. Czy jest możliwość jakoś je połączyć bądź zrobić jeden wspólny? Chodzi o to, że w domu ma być wideodomofon, monitorek od kotła gazowego z czujnikiem temperatury, monitor od rekuperacji, alarm, monitor od kamer w domu, automatyczne podlewanie ogrodu, czujnik napełnienia szamba itp... trochę tego dużo i nie uśmiecha mi się np w salonie na ścianie mieć kilka małych monitorków do tych wszystkich systemów. Ewentualnie w jakich pomieszczeniach powinny znaleźć się monitorki od poszczególnych systemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 15.01.2021 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Czy wykonane jest okablowanie do tych urządzeń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 15.01.2021 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Dopiero elektryk od poniedziałku zaczyna pracę, więc mam pole manewru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 15.01.2021 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Instalacja Inteligentny Dom wymagająca dedykowanego okablowania pozwoli zintegrować większość Twoich urządzeń w postać dużego monitora dotykowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pershing1899op.pl 16.01.2021 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Jakie to powinno być okablowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domsat 16.01.2021 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Jesteś mocno zielony w tym temacie. Skorzystaj z wyszukiwarki i sprawdź ile masz możliwości instalacji Inteligentnego Domu - to obszerny temat. Przez niedzielę nie zdążysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 16.01.2021 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Instalator podłączy to ci pod twój telewizor jako kanały w nim przy pomocy odpowiedniego urządzenia dozoru wizyjnego. Owszem możesz zachować te swoje wizje monitorków w salonie. Sugeruję aby były w odp. dedykowanych sobie miejscach. A faktycznie możesz podłączyć je do swojego smartfona te dedykowane traktując jako awaryjne zapasowe. Za gustownymi drzwiczkami w dowolnym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 16.01.2021 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Jak dobrze dobierzesz urządzenia to zintegrujesz wszystko przez home assistant.Zapomniałeś jeszcze o sterowniku od rekuperacji. Prawda jest taka, że dobrze skonfigurowana automatyka nie potrzebuje żadnych monitorów... Ja u siebie mam tylko dedykowany do domofonu, ale tylko dlatego że kupiłem go zanim zaczalem integracje. Ale on w sumie jest używany na co dzień. Cała reszta pracuje w tle i tylko na smartfonie lub w kompie sprawdzam czy wszystko działa jak powinno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 24.01.2021 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Sprawdź Home Assistant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts