damianwalczak87 15.01.2021 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 Witam. Prosiłbym o pomoc w wyborze drzwi zewnętrznych do domu. Czy posiadając rolety w kolorze złoty dąb, drzwi powinny być w tym samym kolorze aby ładnie to wyglądało? Czy można przełamać to innym kolorem? Zależy mi żeby drzwi były solidne i posiadały antabę. Budżet ok. 5000-6000 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.01.2021 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2021 (edytowane) Kolor: kwestia gustu. Jedni robią ten sam, inni przełamują. Antaba - od kilkuset złotych do kilku tysięcy z jakimś optymalnie dobrym doposażeniem. Budżet ? jest ok, ale np. na drzwi wielkości 150x210 może być bardzo, bardzo skromnie. Wrzuć fotkę domu (wizualizację?), wielkość otworu. .. będzie łatwiej. Ps. Duży temat o drzwiach jest tu:https://forum.muratordom.pl/showthread.php?37653-DRZWI-ZEWN%C4%98TRZNE-jakie-wybra%C4%87-W%C4%85tek-zbiorczy Edytowane 16 Stycznia 2021 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianwalczak87 17.01.2021 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Wielkość otworu to ok. 100 cm na 210 cm. Szczerze podoba mi się kolor winchester, tylko czy nie będzie gryzł się za bardzo ze złotym dębem w sensie innej odmiany kolor dębu Czy jakieś konkretne modele polecacie? w tym rozmiarze i budżecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.01.2021 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 W szerokość 100cm ciężko "wepchnąć" jakiekolwiek drzwi "90tki", bo one zwykle z ościeżnicą mają 100cm a potrzebny jeszcze luz. Jak wybierzesz firmę i serię to dopytaj o zalecany otwór i sprawdź czy możesz poszerzyć. Okna złoty dąb a drzwi winchester? Wg mnie będzie trochę dziwnie wyglądał, ale to kwestia gustu. Najczęściej spotyka się wyraźne łamanie kolorem dachu lub wstawek na ścianie. Osobiście polecam drewniany Cal o grubości 78mm. Są wersje cieplejsze, ale to bardzo wyważona propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts