busz 16.01.2021 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Cześć, niedawno miałem mieć wstawianą bramę garażową, podczas pomiarów okazało się, że jeden z otworów okiennych znajduję się w złym miejscu szyny od prowadnicy bramy blokowałyby możliwość otwarcia okna. Poprosiłem wykonawcę o zamurowanie otworu o wykonanie go na środku, potem nie mogłem być przez jakiś czas na budowie i okazało się, że murarz nie wykonał nadproża nad otworem (1.2m szerokości). Nad oknem jest jedna warstwa, a nad nią jest wieniec więc mam nadzieję, że nacisk na okno nie będzie zbyt duży, mimo wszystko trochę obawiam się o trwałość tego okna i tynków. Czy macie jakieś porady co mogę zrobić w tej sytuacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uparty 16.01.2021 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Jak jest wieniec tuż nad to nie ma obaw Wstawianie nadproża dodatkowego to większy koszt i czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busz 16.01.2021 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Dzięki za odpowiedź. Tak jak wspomniałem nad oknem jest jeden rząd bloczków, a potem już wieniec, mimo to trochę obawiam się o ramę, tym bardziej, że jak jakiś czas temu byłem to obraz w szybie był zniekształcony (podobnie jak w wizjerze w drzwiach). Nadproża to nie problem, leży u mnie kilka sztuk, tym bardziej dziwi, że nie zostało wstawione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 17.01.2021 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Podklej styropian twardy pod ten wieniec z dołu wstaw okno i zapomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busz 17.01.2021 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Ale okno jest już wstawione i tu jest problem, bo tak jak wspomniałem we wcześniejszym poście - w szybie widać zniekształcony obraz, co sugeruje mi, że obciążenie nie jest tak małe jak miałem nadzieję, że będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 17.01.2021 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Olej temat już teraz ,pęknie to będziesz myślał nie pęknie to zapomnisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts