martuskaa1919 16.01.2021 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Hej, pytanie jak w temacie, jak liczyć skosy i podciągi do m2 przy tynkach wewnętrznych? Czy skosy powinno się liczyć jako pełne ściany czy skos się odejmuje? Czy podciągi liczy się jako pełna ściana?? Zastanawiam się, bo mój fachowiec od tynków wyliczył mi jakieś 60 m2 powierzchni za dużo, w sumie nawet jakbym policzyła podciągi jako pełne sciany to i tak wychodzi mi jakieś 40m2 dalej za dużo... Do obliczeń przyjęłam też ściany ze skosem jako pełne sciany. Jak to jest u Was, jak to powinno się liczyć do tynkowania? Bo otwory drzwiowe i okna to wiem, że się wlicza, ale co z tymi skosami i podciągami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uparty 16.01.2021 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Nie ma uniwersalnego wzoru, każdy wykonawca może do tego podejść inaczej i to umowa definiuje jak będzie rozliczona robota.U nas otwory powyżej danej powierzchni były liczone w 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts