boconek03 16.01.2021 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 (edytowane) Planuję budować dom ze ścianami w technologii trójwarstwowej. Zewnętrzna warstwa z pełnej cegły klinkierowej.Wszystkie domy w tej technologii zawsze widziałem stawiane z ceramiki (porotherm).Czy buduje się ściany trojwarstwowe z innych materiałów?Np. od wewnątrz: gazobeton/wełna/cegła klinkierowa albo silikat/wełna/cegła klinkierowa ? Kto budował 3W to chęnie posłucham opini. Edytowane 16 Stycznia 2021 przez boconek03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 16.01.2021 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 To droga technologia , w modzie w XIX i XX wieku, w takiej nauki pobierałem. Gmach 5 pięter przetrwał pierwszą i II wojnę. A i może i III doczeka i przetrwa i cały czas bez napraw elewacji, ślady po pociskach widać do dziś. Tylko warstwy ściany na szerokość tych cegieł wzdłuż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 16.01.2021 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Też mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 16.01.2021 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 (edytowane) No to ściana w jednej warstwie tą cegłą starczy za nośną. Tylko warstwy na odwrót , jeśli cię stać! To będę kibicował! Ale musisz mieć super ekipę do murarki, bezbłędną Edytowane 16 Stycznia 2021 przez gnago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts