adin0001 16.01.2021 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Cześć, Mam zamontowane pomiędzy garażem, a przedpokojem dwrzi wewnętrze - niestety nie zdawałem sobie sprawy, że to błąd, dlatego zostana one wymienione, ale zanim do tego dojedzie chciałem zaradzić zjawisku przeciągu pod drzwiami. Garaż jest ocieplony, ale gdy otwieram bramę, czuję po podłodze przeciąg w całym domu. Drzwi bez progu, odległość od płytek 10mm Czy znacie jakieś gotowe rozwiązania, które skutecznie zablokują przeciąg? Są takie uszczelki szczotkowe, ale nie wiem czy to działa. Mam też pomysł aby zamonotwać tam coś na zasadzie progu, tylko nie wiem z czego to wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 17.01.2021 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Kup coś w ten deseń: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.01.2021 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Kup coś w ten deseń: [ATTACH=CONFIG]452067[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]452068[/ATTACH] Tego typu progi to minimum 50-100zł. Trochę tańszy może być próg drewniany ze sklepu z listwami i galanterią drzewną. Niedawno szukałem rozwiązania dla znajomej: zawsze polecam uszczelkę opadającą. Można ją kupić za 100-200zł, ale trzeba wyfrezować rowek w skrzydle. Stolarz zrobi to za przysługę lub 50-100zł. Można też kupić uszczelki opadające w estetycznej kasecie, ale to koszt rzędu 400zł. Uszczelki szczotkowej nie polecam - zawsze będzie szorowała po podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 17.01.2021 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Tego typu progi to minimum 50-100zł. Autor pytania chyba już wyleczył się z kupowania najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adin0001 18.01.2021 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Ten opadający próg to całkiem fajne rozwiązanie i w sumie tańsze, niż wymiana drzwi... tylko czy będzie to równie szczelne jak drzwi z progiem? Macie z tym doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.01.2021 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Ten opadający próg to całkiem fajne rozwiązanie i w sumie tańsze, niż wymiana drzwi... tylko czy będzie to równie szczelne jak drzwi z progiem? Macie z tym doświadczenie? Równie szczelne nie, ale w takim miejscu wystarczające. W narożnikach na pewno będą prześwity z racji konstrukcji. To jest stosowane w drzwiach zewnętrznych jako doszczelniające. Jeśli nie przeszkadza Ci próg w garażu, to powinien być i tańszy i skuteczniejszy w zatrzymaniu zimna. Tylko czy lepszy dla drzwi to mam wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel0014 16.09.2022 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2022 Przepraszam za odkopywanie ale po co mnożyć wątki. Może ktoś testował coś takiego ? https://allegro.pl/oferta/uszczelka-do-drzwi-anty-przeciagi-uszczelniajaca-12594257338 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marvinetal 16.09.2022 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2022 Cena z kosmosu. W Casto chodzi po niecałe 20zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel0014 16.09.2022 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2022 Działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.09.2022 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2022 Cena z kosmosu. W Casto chodzi po niecałe 20zł. A i tak 20 wydaje się drogo za kawałek gąbki Zdaje się, że widziałem wczoraj - jakiś śmieć szurał przy podłodze.. 70 zł to zdecydowanie przesadzona cena nawet jak na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marvinetal 16.09.2022 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2022 Działa ? Nie wiem. ja to kiedyś kupiłem ale zwróciłem bo do typu drzwi jakie chciałem uszczelnić to nie pasowało. Jak masz takie drzwi jak na obrazku to możesz spróbować, najwyżej też zwrócisz albo zostawisz na pamiątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts