kryst16 17.01.2021 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Witam... Buduje sobie mały dom ktory obecnie ma SSZ z instalacjami i gk. Zauważyłem że w duże mrozy przyciąga mi przez wieniec i wychodzą plamy na gk tam gdzie byl klej na wiencu. Budynek ogrzewam koza do okolo 10 stopni, w weekendy coś tam robie. Koza ma za małą wydajność by grzać mocniej szczególnie górę. Obawiam się że na gk w tych miejscach wejdzie w koncu grzyb. Zastanawiam się czy grzać ten budynek codziennie (dotychczas tak robię) czy pozwolić się mu wychodzić żeby nie było różnicy temperatur i grzać tylko w weekendy jak będę tam pracował... jak myslicie? Docieplenie planuje dopiero późnym latem. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 17.01.2021 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 Zła kolejność prac. Najpierw się ociepla, a potem się robi zabudowę GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryst16 17.01.2021 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2021 (edytowane) Wiem. Ale nie stać mnie na ocieplenie przed innymi pracami gdyż muszę się w tym roku wprowadzić. Jeśli braknie kasy na ocieplenie to pewnie okleje ściany szczytowe a na tych niższych tylko wieniec. Szukam rozwiązania obecnej sytuacji. Przeciąga tylko przez górny wieniec, płytę mam zalana w maxie połówce a nadproza ocieplone. Co radzicie grzać codziennie czy tylko jak będę coś robił? Dach oczywiście ocieplony i podłoga też. Edytowane 17 Stycznia 2021 przez kryst16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts