Morcinek92 18.01.2021 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Witajcie, Mam problem z oknem balkonowym. Ma szerokość 3m z czego tylko drzwi balkonowe są otwierane/uchylne (szerokość niecały 1m). Zmieniłem docisk okna na "zimowy", ale to za wiele nie pomogło.. tylko w okolicach dolnej ramy wieje.. wkładałem kartę papieru ale bez problemów mogę ja wyciągnąć.. nie wiem już jak mogę temu zaradzić.. na pozostałej części między parapetem a ramą okna też lekko wieje przez co w dolnej części szyby skrapla się woda. Okna są w miarę nowe - mają około 4 lata (mieszkanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.01.2021 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Szczelina na styku słupek / rama może sugerować brak podparcia w pod oknem (rama opadła niżej). Już samo to może skutkować słabym dociskiem. Może się też zdarzyć że zaczep na ramie jest w złym miejscu i wymaga korekty lub nawet przedłużka okucia na dole jest niezapięta lub wręcz jej nie ma (zdarzyły mi się oba przypadki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts