ktopytaszukapomocy 18.01.2021 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Witajcie, szukałem po wątkach i nie daje rady sam więc zwracam się o pomoc do bardziej doświadczonych. W skrócie domek 100m2, wszędzie podłogówka, na parterze mamy sterownik pieca oraz termostat SIMON, na piętrze w pokojach termostaty SIMON. Piec zasilający to Vaillant ecoTec 146/5-5 + multimatic + zasobnik 150l. Problem polega na tym, że odnoszę wrażenie, że sterowniki w pokojach mają się nijak do zadanych temperatur. Ogrzewanie na piętrze to loteria - raz grzeje, raz nie (więcej razy nie grzeje). Niby fajnie bo do spania chłodniej lepiej, ale w ciągu dnia dzieciaczki mówią, że wolą być na dole bo u góry zimno. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Jakaś funkcja nie włączona/przestawiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 18.01.2021 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 (edytowane) Przepływy na rotometrach sprawdzałeś gdy termostaty są otwarte? Zdemontuj z zaworów pętli głowice i sprawdz czy wszystko hula. Edytowane 18 Stycznia 2021 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktopytaszukapomocy 18.01.2021 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Jestem totalnym amatorem więc zapytam - mówimy o tych dolnych? mam je całkowicie odkręcić i zdjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 18.01.2021 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 Ustaw wszystkie termostaty na grzanie, nie wiem , na najwyższą temp. Zrób takie samo zdjęcie. Zobaczymy czy na rotometrach masz przepływy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts