Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hitachi Yutaki S 8KW problem

Radek.2021

Recommended Posts

Jak na grzejniki idzie Ci ciepla woda podczas grzania cwu to nie dziala Ci prawidlowo zawór przełączajacy c.o/cwu

Ja tak to sobie tłumacze, bo tak to wygląda ale czy tak jest nie wiem. Gdy spada temperatura poniżej 40 na cwu, obieg 1 i 2 robi off jakby grzało non stop tylko cwu ale gdy popatrzysz na temperature to na grzejnikach i cwu jest taka sama. Podłoga jest odłączona przez zawór mieszający w tym wypadku. Po podniesieniu temperatury powyżej 40 na cwu załączają się obiegi 1 i 2. Może ja nie jestem w stanie tego zrozumieć ale jak producent podaje że przy - 15 na zewnątrz osiąga 55 stopni na wyjsciu to ja sobie to tłumacze tak że pompa wytworzy ta temperature i na grzejniki będzie szło te 55 stopni a na podłogę 35 ( zalezy ile się ustawi) czy jestem w błędzie???? Oczywiście powinno się wspomagać grzałka i wpierniczać prądu ale temperature powinno wytworzyć nie?? Pompa poniżej 3 stopni na plusie nie wytwarza żądanej temperatury.

.Arturo niech ci chodzi i 100 lat ale pamiętaj że jak coś padnie a ty załączysz coś innego np. piecyk el. to to będzie Druciarstwo. Co by to nie było czy ogrzewanie i inna dziedzina zawsze trzeba mieć wyjście awaryjne. Tak uważam i zbędne jest tu tłumaczenie ze mi w domu temp. spada 1*C /doba ale spada.

.Arturo niech ci chodzi i 100 lat ale pamiętaj że jak coś padnie a ty załączysz coś innego np. piecyk el. to to będzie Druciarstwo. Co by to nie było czy ogrzewanie i inna dziedzina zawsze trzeba mieć wyjście awaryjne. Tak uważam i zbędne jest tu tłumaczenie ze mi w domu temp. spada 1*C /doba ale spada.

Tak ? :D

Screenshot_20210215-153030_Gallery.jpg

Tak ? :D

[ATTACH=CONFIG]453123[/ATTACH]

Więc po co takie głupoty w postach wcześniejszych piszesz że to--DRUCIARSTWO ? Facet jesteś z ja..mi czy smarkacz?

Coraz więcej w twych wypowiedziach nieprawdy lub braku wiedzy. a to grzanie 24/24 to nie ma komfortu a to druciarstwo. Chłopie masz to samo w domu co większość forumowiczów nic po za tym.

Edytowane przez -voymar-

Witam, u mnie był ten sam problem dokładnie ten sam, tylko że pompa 6kw. Tak jak piszesz do temperatury 3 stopni i wyzej na zewnątrz było ok. Poniżej zaczynało się.... Cwu owszem zagrzana do 45stopni ale podłoga i grzejniki nie więcej niż 31 stopni. Po dłuższym czasie walki o wymianę, przyjechali i wymienili jednostek zewnętrzna na raka z czynnikiem R410A. No i to samo badziewie albo jeszcze gorzej... Poniżej 3 stopni dzieja się cyrki tzn 1 i 2 obieg robi off i grzeje już od ponad tygodnia tylko cwu i to w dodatku max 39 stopni przy 45 zadanych co ciekawe 1 i 2 obieg niby off a na grzejnikach temperatura taka jaka w cwu, czyli 39 stopni. Poprostu nie mam już siły, walcze żeby znowu przyjechali bo już nie wiem czy to instalator coś porobił czy to PC. Taka ciekawostka przy jednostce z czynnikiem r32 miałem na panelu jakby 3 działające pompki a po wymianie jednostki zewnętrznej zrobiły się 2.

Mnie juz rece opadaja. Walcze czwarty miesiąc.Moj najnowszy pomysl to zebrac wszystkich poszkodowanych klientów. Sporo takich znalazłem. Zbierzemy sie i zrobimy mega manifestacje pod siedzibą hitachi. Powiadomie wszystkie media i zrobie szum ,Juz to planuje

1.aby otrzymać dofinansowanie .trzeba przedstawić zaswiadczenie o utylizcji pieca.

2.Po co mi pompa ciep la ,skoro mam montować dodatkowe źródło ciepła. Gdybym chciał miec ogrzewanie elektryczne takie bym zainstalował.

Spodziewałem się zużycia prądu na poziomie 40-60 kw/h, a nie 100 i więcej.

3 Przed napisaniem postu, polecam czasem zasięgnąć informacji.Na wielu forach jest opisana podobna sytuacja. Masa pomp hitachi ma podobny problem, niezależnie z jaka instalacja pracuje. Producent unika tematu.

• 9 months później...
  • 1 month później...