sonic302 20.01.2021 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Cześć W poniedziałek (18.01) stałem się posiadaczem działki budowlanej, nieuzbrojonej i niezabudowanej o powierzchni 25A. Teraz przyszedł czas na zgłoszenie tego faktu do urzędu, czyli muszę wypełnić formularz IN-1, tylko nie wiem, którą rubrykę w sekcji "dane o przedmiotach opodatkowania podlegających opodatkowaniu" wypełnić. Najbardziej pasowałoby chyba pole 34 (Niezabudowane objęte obszarem rewitalizacji...), Tylko, że kwota podatku za metr takiej działki w mojej gminie to ponad 3zł, co rocznie daję 7 500zł, więc mam nadzieję, że się mylę, bo kwota jest dosyć kosmiczna. Może ktoś z forumowiczów wie jak mam to wypełnić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 21.01.2021 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Może broszura twórców i poborców coś pomoże.https://www.podatki.gov.pl/media/5741/mf-broszura-in-1.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonic302 22.01.2021 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 Pani w urzędzie powiedziała że dla działki niezabudowanej nie składam IN-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts