dav3 20.01.2021 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 WitamNa mojej budowie został wymurowany taras z bloczka betonowego ( tzw. murek oporowy) który na wiosnę uzupełnię ziemią oraz zostanie ułożona kostka. Ostatnio zauwzyłem pęknięcie na całej wysokości. Pęknięcie powstało w wyniku nie zachowania odpowiedniego przesunięcia poszczgólnych warstw podczas murowania.Proszę o radę. Czy jest sens przejmować się tym uszkodzeniem ? Czy z powodu tego błędu murek może się rozpaść w przyszłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uparty 21.01.2021 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Jesteś pewien, że to tylko z tego powodu? Skoro jest tam pusto i teraz pękło to jak ma spełnić swoją rolę w przyszłości?Wrzuć jakieś zdjęcia, natomiast wg mnie mimo wszystko do rozbiórki i poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 21.01.2021 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Dlaczego zadajesz to samo pytanie w różnych wątkach? skopiuję moje pytanie do twojego postu Pytanie podstawowe to wysokość tego murku oporowego, a dokładniej różnica wysokości tarasu i otoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts