bociankruk 20.01.2021 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2021 Dzień dobry,Mam piec Immergas victrix x24 2l do ogrzewania podłogówki na parterze i grzejników na pietrze.Szukam jakiejś alternatywy dla sterownika Car V2. Wiem ze to dedykowane urządzenie pod ten piec, ale szczerze średnio podoba mi się wizja czegoś takiego wiszącego w salonie. Szukam sterownika bardziej estetycznego, z panelem dotykowym no i oczywiście kompatybilnego z tym piecem. Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montixe 21.01.2021 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 (edytowane) Dzień dobry, Mam piec Immergas victrix x24 2l do ogrzewania podłogówki na parterze i grzejników na pietrze. Szukam jakiejś alternatywy dla sterownika Car V2. Wiem ze to dedykowane urządzenie pod ten piec, ale szczerze średnio podoba mi się wizja czegoś takiego wiszącego w salonie. Szukam sterownika bardziej estetycznego, z panelem dotykowym no i oczywiście kompatybilnego z tym piecem. Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam Pomysł mam taki, żeby nie wieszać tego "czegoś" w salonie tylko w holu i byle nie w miejscu gdzie przebiegają wszystkie nieizolowane dobiegi (bo tak często "fachowcy" robią, że w holu, zasilania i powrotów innych pomieszczeń nie izolują). A tak poważnie, nie wiem jak masz rozwiązany rozdział podłogówki i grzejników i jak chcesz tym sterować? Jeśli nie masz dedykowanego rozdzielacza strefowego DIM, to CAR, jako jeden z dwóch sterowników, też nie załatwia sprawy. Jeśli nie zależy tobie na funkcjach typu programowanie czasowe grzania zasobnika, bardziej precyzyjne krzywe, czy zdalne zarządzanie kotłem, to CAR niewiele wnosi w sytuacji gdy są układy o zróżnicowanych temperaturach zasilania, ponieważ i tak powinien być ustawiony w tryb pracy termostatu typu ON/OFF. W każdym razie w miejsce dedykowanego CAR-a, nic innego nie podepniesz, ale możesz oba układy sterować każdym z osobna jakimkolwiek, bardziej lub mniej estetycznym sterownikiem (termostatem) typu ON/OFF, jeśli zastosujesz dedykowaną płytkę elektroniczną, którą wpina się w odpowiednie miejsce na płycie głównej kotła. Edytowane 21 Stycznia 2021 przez montixe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts