OnufryZagłoba 21.01.2021 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Cześć, Wczoraj wykonałem ręczny odwiert w miejscu gdzie ma stać mój dom. Do głębokości 60cm było sucho, ale poniżej zaczęło być mokro i w okolicy 80cm było już same błoto, tak że nie musiałem nawet wiercić (wystarczy że zanurzyłem świder w błocie i go wyciągnąłem razem z błotem). Trochę się zdziwiłem, bo wiedziałem że gleba na działce jest taka sobie, ale na podstawie warunków posadowienia powinno być możliwe postawienie domu na płycie. Czy ktoś zechciałby rzucić okiem na moje badania i ocenić czy płyta na takim gruncie to na pewno dobre rozwiązanie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baumbaum 17.09.2021 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2021 Cześć, Zatrudniliśmy profesjonalnego inspektora ds. domu i budownictwa. Zmierzył wilgotność gruntu specjalnym miernikiem wilgotności.Badania geotechniczne gruntu >> Geoportal360.pl writemyessayfast.ca textbook pdf on Hydrogeology Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts