Bożena 23.04.2001 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2001 Buduję dom na zewnątrz z cegły klinkirowej, czerwonej. Bardzo prosze o pomoc w doborze koloru dachu. Pokryciem dachowym ma być blachodachówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 06.06.2001 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2001 Ja dałabym ciemny. Brązowy lub grafitowy. Jeśli położysz czerwony dach to wszystko optycznie się "zleje" i nie będzie ładnie wyglądać. jest to oczywiście kwestia gustu.Spójrz do czerwcowego muratora - tam pokazali różne zestawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiarus 03.08.2001 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2001 ja robieelewacje z Hansena-polonia-pomerania.podzielam opinie ze dach powinien być ciemny, abu odróżniał sie od elewacji.w moim przypadku robię dach z brązowego robena.do tego dodaje cokół 0,5 m z brązowej cegły i ztej samej robie ogrodzenie.ostatnio pożyczyli mi u dilera Hansena płyte CD gdzie:1. są pokazane ciekawe i ładne elewacje klinkierowe2. możesz samodzielnie w projekcie zmieniać rodzaj cegły elewacyjnej i kolor dachu3. dużo projektów i możliwościmoim zdaniem płyta jest THE BEST dla ludzi którzy robią elewacje z klinkieru- dużo pomysłów na elewacje z klinkieru.jeżli masz w pobliżu dystrybutora Hansona to zaputaj o tą płyte może będą mieli i ci pożyczą , jeżeli nie to możesz ją zamówić na stronach www Hansona . Zmojej strony ta płyta pomogła mi urozmaicić elawacje z klinkieru. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron1 22.10.2001 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2001 kolory jw. ALE zastanów się czy faktycznie chcesz tam dawać blachę ? Szkoda by było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogo 25.10.2001 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2001 Popieram to z blachą - do blachodachówki pasuje obleśny plastikowy Siding rodem z texańskiej stodoły (oczywiście moja opinia). Tak ładna elewacja musi mieć klasyczne pokrycie. Ja wybrałbym raczej Grafitową S-kę z Euronitu lub Brasa. Już mi się ten twój dom podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.12.2001 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2001 Jeśli w projekcie jest blachodachówka, to nie można jej zmieniać na cięższe pokrycie, szczególnie na ciężką cementową dachówkę Brassa, bez obliczeń. A co do "plastikowego sidingu" to blacha jest materiałem bliższym natury niż beton na dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogo 12.12.2001 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2001 Nie chodzi mi o bliskość natury a wygląd. Dachówka czy to betonowa czy ceramiczna po prostu inaczej wygląda - klasycznie, tak jak klinkier. Muszę przyznać Ci rację, że zapomniałem o kwestii wagii, ale jeżeli więźba nie jest jeszcze zrobiona to nie uważam by był to problem, łatwo można to skorygować (oczywista że z architektem) a ściany na pewno wytrzymają. A twojej konkluzji z Sidingiem nie rozumiem, w każdym razie podtrzymuję, że wg mnie wygląda obleśnie, jak lalka Barbi czy Bic Mac - taka amerykańska tandetna pop kultura budowlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 13.12.2001 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2001 Co do plastikowego sidingu masz rację, jest ochydny. Nie wiem czy widziałeś, kiedyś w wiadomościach pokazywali jak wygląda po opadzie gradu - jak ser szwajcarski...Ale jest też siding drewniany, stosowany w niektórych reginach USA i w Kanadzie. Jeśli pasuje do architektury budynku, to nie mam nic przeciwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts