Michal2000 21.01.2021 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Cześćchciałbym kupić zamek nawierzchniowy gerda-zamontuje mi go fachowiec,jednak chciałbym wiedzieć co sprawdzić w drzwiach przed zakupem.Czy wystarczy sprawdzić szerokość drzwi i jak będzie taka jak w opisie zamka tj 40-100 mm to będzie pasował ,czy jeszcze coś sprawdzić? Pamiętam,że jak zmieniałem wkładkę bębenkową to trzeba było zdemontować i sprawdzić długość. Z góry dziękuję za pomoc. Oto ten zamek https://www.castorama.pl/zamek-nawierzchniowy-gerda-tytan-zx-klasa-c-grafitowy-id-29361.html?store=0&exactc=856a21a3f808ca829d032e882a9a1e95&keyword=pla_wszystkie_smart_pm&gclid=EAIaIQobChMIgtCHupet7gIVPUeRBR1LSAbiEAQYAyABEgIrAPD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.01.2021 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 Cześć chciałbym kupić zamek nawierzchniowy gerda-zamontuje mi go fachowiec, jednak chciałbym wiedzieć co sprawdzić w drzwiach przed zakupem. Zamocowany w drzwiach, których grubość nie przekracza 100 mm Chodzi o to aby element zamka który jest po przeciwległej stronie(od strony zewnętrznej drzwi) wystawał na tyle, aby swobodnie można było włożyć klucz do zamka. Ważne jest również to czy np - po jednym przekręceniu zamka będzie można zamontować tak element stały, aby zasuwa była o niego wsparta - drzwi były zamknięte od środka( te zamki od wewnątrz mieszkania "mogą tylko jeden raz się przekręcić") bo może okazać się, że wysuwająca się zasuwa po jednym przekręceniu będzie zbyt krótka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal2000 01.03.2021 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Mam jeszcze jedno pytanie,bo niestety nie da się zamontować zamka nawierzchniowego Chcę wymienić wkładkę w zamku i kupić taką z pokrętłem,czy ta wkładka z pokrętłem ma być w takim samym rozmiarze jak ta stara wkładka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 01.03.2021 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2021 Mam jeszcze jedno pytanie,bo niestety nie da się zamontować zamka nawierzchniowego Chcę wymienić wkładkę w zamku i kupić taką z pokrętłem,czy ta wkładka z pokrętłem ma być w takim samym rozmiarze jak ta stara wkładka? Tak, nie będzie kłopotu z jej wymianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal2000 02.03.2021 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.03.2021 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 Przede wszystkim najważniejsza jest jej długość, oraz miejsce w którym ma być ten śmieszny bolec łopatka do przekładania - najlepiej jak wymontujesz stary - trzeba włożyć klucz przekręcić ok 27* aż wyrówna się wkładka wykręcić długa śrubę trzymającą wkładkę i ją wyjąć - z taką wkładką udać się do sklepu i zakupić taką jaką potrzeba - a że wiem to jest tego tyle co kluczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts