adampacz 21.01.2021 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Dzień dobry, Wprowadzam się na piętro domu. Na piętrze została wykonana nowa instalacja elektryczna z rozdzielnicą. Kabel z rozdzielnicy do gniazdek, włączników i lamp puszczone są na strychu. Tzn. przewiercono strop i kable puszczone są strychem. Chciałbym teraz ocieplić strop i na strychu położyć twardy styropian 2x5mm i na to płyta OSB 9mm. Strych jest użytkowy. Zastanawiam się co z kablami. Czy trzeba je jako izolować/zabezpieczać? Martwi mnie ew. pożar od tych kabli. Kable są bez łączeń, itp. cały kabel od rozdzielnicy do puszki pod stropem. Co mogę zrobić, aby mieć spokojną głowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.01.2021 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2021 Mi elektryk kable na strychu wkładał w peszel - karbowaną rurkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts