valerian 22.01.2021 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 Mam problem z podłogą u sąsiadów. Strasznie skrzypi a w zasadzie to strzela podczas chodzenia,, i to wszystko się odbija u mnie. Problem pojawił się kilka miesięcy temu, pytałem i mówili że nie zalali mieszania itp. W dzień można zwariować a w nocy się nie da spać. Czy w jakiś sposób mogę to u siebie wytłumić? Albo wymusić żeby to naprawili ? Naprawdę można zwariować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 22.01.2021 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 Mam problem z podłogą u sąsiadów. Strasznie skrzypi a w zasadzie to strzela podczas chodzenia,, i to wszystko się odbija u mnie. Problem pojawił się kilka miesięcy temu, pytałem i mówili że nie zalali mieszania itp. W dzień można zwariować a w nocy się nie da spać. Czy w jakiś sposób mogę to u siebie wytłumić? Albo wymusić żeby to naprawili ? Naprawdę można zwariować. przez ścianę mogą przechodzić dźwięki o wartości 30dB. Należałoby sprawdzić jaką konstrukcję podłogi mają sąsiedzi. Dopiero wtedy można próbować coś zaradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 26.01.2021 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Skuteczna izolacja akustyczna to tylko od strony pomieszczenia gdzie powstają dźwięki. Te dźwięki teraz przenoszą się na konstrukcję budynku, więc od strony Twojego mieszkania nie będzie to takie proste. Pytanie też czy dylatacje obwodowe wylewek były poprawnie wykonane u sąsiada.Czy inni sąsiedzi też słyszą tą podłogę?Podłoga nie musiała być zalana. Wystarczy, że jest podwyższona wilgotność/niesprawna wentylacja, drewno się rozszerza i powstają naprężenia tym bardziej jeśli posadzka nie ma dylatacji lub są źle rozplanowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts