rhein 22.01.2021 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2021 Witam Będziemy w kuchni montować płytę indukcyjną z pochłaniaczem blatowym. Na razie wybór stoi pomiędzy płytą indukcyjną z wbudowanym pochłaniaczem, bądź pochłaniaczem zamontowanym obok płyty i wysuwanym z blatu. O ile o płytach indukcyjnych znanych producentów jest pełno informacji, to o płytach z wbudowanym pochłaniaczem informacji jak na lekarstwo. Na razie zainteresowała mnie marka Franke. Z tego co widzę dość dużo jest wiadomości o ich okapach i zlewach. Ma ktoś jakieś doświadczenie z płytą z wbudowanym pochłaniaczem Franke Maris FMA 839 HI? Jak jest pozycjonowana marka Franke pomiędzy innymi producentami sprzętu AGD? Czy to półka niższa czy raczej wyższa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 31.01.2021 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 To średnia półka, zarówno jak chodzi o cenę i jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 31.01.2021 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Mam Mythos FMY 839 HI 2.0 . Za krótko aby się wypowiedzieć o jakości. Narazie mogę powiedzieć, że działa. I sterowanie dotykowe jest trochę bardziej problematyczne niż w starym siemensie. Na pewno wpuść ją w blat. Ja przegapiłem i mam już w 4 miejscach wyszczerbione szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 31.01.2021 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Zobacz sobie okapy Globalo- może znajdziesz coś odpowiedniego. Ja mam tej polskiej firmy, ze względu na siłę wyciągu niedostępną raczej u konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 31.01.2021 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Który z ich blatowych okpów ma niedostępną dla konkurencji siłę wyciągu? I ile ona wynosi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 01.02.2021 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 (edytowane) Na blatowe nie patrzyłem to fakt- wszystkie one jak dla mnie nadają się tylko do ozdoby, nie do gotowania Choć może nie każdy odpala w kuchni woka. U mnie ledwo daje radę ten nad kuchenką, a jest mega mocny. Siła ssania mojego podszafkowego to 540m3/h. A to przecież, mały, praktycznie nie widoczny okap. Gdyby miał być u dołu to wydaje mi się, że powinien być dwa razy mocniejszy minimum. Edytowane 1 Lutego 2021 przez donvitobandito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 01.02.2021 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Ja mam Globalo, nie jest źle ale do zadowolenia daleko.Żałuję, ze przyoszczędziłem, trzeba było brać Falmec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 01.02.2021 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Ja mam Globalo, nie jest źle ale do zadowolenia daleko. Żałuję, ze przyoszczędziłem, trzeba było brać Falmec. Nie słyszałem wcześniej o tej firmie, ale widzę, że jeszcze mocniejsze są ich okapy od Globalo... i w sumie dużej różnicy w cenie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 01.02.2021 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Zależy jakiego typu szukasz i na co zwracasz uwagę, oraz w przypadku wspomnianej firmy czy jest to airmec by Falmec czy Falmec.Widzę, że głownie zwracasz uwagę na m3/h dla mnie najważniejsze były dB w poszukiwaniu okapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 01.02.2021 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2021 Zależy jakiego typu szukasz i na co zwracasz uwagę, oraz w przypadku wspomnianej firmy czy jest to airmec by Falmec czy Falmec. Widzę, że głownie zwracasz uwagę na m3/h dla mnie najważniejsze były dB w poszukiwaniu okapu. Jeżeli chodzi bo dB to Globalo, przynajmniej ten mój to rzeźnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalo 02.02.2021 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Jeśli szukasz cichego okapu, wybierz Falmec NRS, zupełna cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalo 02.02.2021 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Zależy jakiego typu szukasz i na co zwracasz uwagę, oraz w przypadku wspomnianej firmy czy jest to airmec by Falmec czy Falmec. Widzę, że głownie zwracasz uwagę na m3/h dla mnie najważniejsze były dB w poszukiwaniu okapu. Jeśli cichy okap, to tylko Falmec NRS. Mam i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalo 02.02.2021 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Witam Będziemy w kuchni montować płytę indukcyjną z pochłaniaczem blatowym. Na razie wybór stoi pomiędzy płytą indukcyjną z wbudowanym pochłaniaczem, bądź pochłaniaczem zamontowanym obok płyty i wysuwanym z blatu. O ile o płytach indukcyjnych znanych producentów jest pełno informacji, to o płytach z wbudowanym pochłaniaczem informacji jak na lekarstwo. Na razie zainteresowała mnie marka Franke. Z tego co widzę dość dużo jest wiadomości o ich okapach i zlewach. Ma ktoś jakieś doświadczenie z płytą z wbudowanym pochłaniaczem Franke Maris FMA 839 HI? Jak jest pozycjonowana marka Franke pomiędzy innymi producentami sprzętu AGD? Czy to półka niższa czy raczej wyższa? Pozdrawiam Zobacz ofertę Falmec, mają systemy zintegrowane, to połączenie płyty i okapem. Oczywiście wszystko nablatowe i ładnie zlicowane z blatem kuchennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 02.02.2021 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 @ agb Serdeczne dzięki za info i cenną uwagę o wpuszczeniu płyty w blat. Domyślam się, że u ciebie pracuje w funkcji wyciągu? Jeśli się mylę i pracuje w funkcji pochłaniacza to czy filtr węglowy daje radę? Uprzedzę czytających. Tak płyta będzie raczej do ozdoby, gotowanie będzie okazyjne. I dziękuję za wpisy o innych produktach ze zintegrowanym okapem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 02.02.2021 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Pracuje w funkcji pochłaniacza. Nie chciałem żadnej dodatkowej rury. Nie gotuję jakoś strasznie dużo, więc moja ocena nie będzie szczególnie miarodajna. Na pewno nie eliminuje całkowicie zapachów. Tak samo jak nie robił tego sufitowy okap z wyrzutem. Dla mnie jest po prostu ok. Nie jest źle, ale nie jest też tak, że nie mogłoby być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 02.02.2021 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 No to podobnie jak u mnie; gotowanie okazyjne, obiady przez firme cateringową . Jeszcze mam dwie kwestie. Rozumiem, że kratka wyciągu nie odstaje ponad płytę i cała płyta jest jedną ,,gładką powierzchnią I dwa; Jak masz rozwiązaną szafkę w ktorej jest płyta? Czy tak jak na jednym z filmików na youtube masz na górze szufladę z wycięciem na silnik okapu? Wyszła tez trzecia kwestia Czy dokupowałeś ten zestaw montażowy do odprowadzania powietrza w trybie pochłaniacza, czy kombinowałeś w inny sposób. Filtr weglowy uzywasz oryginalny, czy bawiłeś się w zamienniki? Sorki za tyle pytań Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 02.02.2021 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Krakta nie wystaje. Stanowi jedną płaszczyznę. Jest ciężka, żeliwna i lepiej abyś jej nie wypuścił na płytą Silnik mam pomiędzy głębokimi szufladami. Fronty szuflad są szersze, tak, że z zewnątrz szuflady wyglądają na szersze niż w rzeczywistości są. Mam zestaw montażowy. Filtr jest komplecie i ma starczyć na ok 10 myć co ok 2 miesiące. Ja myję go trochę rzadziej i narazie za filtrem się jeszcze nie rozglądałem. Nie wiem więc nawet jak wygląda kwestia zamienników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 02.02.2021 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2021 Jeśli cichy okap, to tylko Falmec NRS. Mam i polecam. Serio masz czy założyłeś konto, żeby zareklamować okap za 5 tysięcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matyspio 03.02.2021 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 (edytowane) Zastanów się czy ten pochłaniacz jest ci faktycznie potrzebny, zwłaszcza że "gotowanie okazyjne" i nie na gazie. Edytowane 3 Lutego 2021 przez matyspio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 03.02.2021 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Zastanów się czy ten pochłaniacz jest ci faktycznie potrzebny, zwłaszcza że "gotowanie okazyjne" i nie na gazie. Wiesz, masz troszkę racji w tym co piszesz. W mieszkaniu gdzie jest kuchenka gazowa mamy okap wiszący, ale nie podłączony do otworu wentylacyjnego. Po prostu wisi taka ozdoba a włączane jest w niej tylko światło. Gotowanie jest takie: codziennie odgrzewana zupa z kateringu, raz na dwa tygodnie kiełbaska na gorąco bądż jajecznica. I tyle.. Kurcze, zaraz napiszecie po co ci wogóle płyta indukcyjna haha. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts