Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy baterie polecacie  

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy baterie polecacie

• Tres
      6
    • Hansgrohe
      15
    • Groche
      17
    • Kludi
      14
    • Roca
      6
    • Paffoni
      1
    • Oras
      2
    • Cifal
      0
    • KFA
      6
    • Deante
      3
    • Ideal Standard
      1
    • Aquaform
      0
    • inne
      7

Recommended Posts

• Odpowiedzi 704
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

piu deante między innymi produkuje w chinach co nie oznacza że robi to źle tak jak i większość drogich producentów z produkcją w chinach.

Tak naprawdę morzna mieć bardzo tanią baterię chińską i mieć sporo szczęścia jak pochodzi rok bez problemów ale zawsze bez wyjątku trzeba stosować zaworki z filtrem które mam uchronią armaturę przed uszkodzeniem i tą za 50 zł i tą za 1500 zł bez znaczenia jakiej firmy .

W bateriach naściennych stosować uszczelki z filtrem a na instalacji posiadać filtr osadnikowy który dodatkowo uchroni nam inne urządzenia przed uszkodzeniem mające styczność z wodą nap. spłuczka w wc lub zmywarka.

W Chinach produkują prawie wszyscy, racja :) (markowe Monnari szyje tam odzież, Wittchen torebki itd...). Pisałam o takich produktach bezmarkowych z Chin, jak te z promocjii w Biedronce po 69 zł czy jakoś tak :)

Filtry? Koniecznie :)

Nawet jeśli twarda woda nie zniszczy markowej baterii, to po kilku latach będzie ona bardzo brzydka. A nie daj Boże jeszcze ją potem próbować wyczyścić agresywnym środkiem. Sama tak zniszczyłam kiedyś wannową Hansagrohe, a koleżanka Kludi (ona polała środkiem do WC, ja już nie pamiętam :oops: :lol: )

Musiałam kupić nową, choć technicznie była w pełni sprawna. Ale wyglądała paskudnie.

pozdrawiam

Gość Henku_wawa
jesli chodzi o serwis to juz sie nadzwoniłam, kupilam baterie przez internet-mowie o Teka, pan ze sklepu powiedzial zeby dzwonic do serwisu podal mi tel, dzwonie wiec, a pani mi mowi ze oni nie zajmuja sie takimi drobiazgami. hmmm? mówie , kobieto! wiec podaj mi nr do serwisu ktory mnie obsłuży, a ona mi na to ,że przepraszam ale ja mam klienta a jestem sama w sklepie i pani nie pomogę! o i tak dzialają te serwisy :evil: :evil:

Sprzedawca, który ma obowiązek rozpatrzenia reklamacji, nie może odsyłać klienta do producenta czy hurtownika a więc także do serwisu. A mówiąc dokładniej, składając reklamację możemy ją złożyć na podstawie gwarancji, ale również skorzystać z uprawnień wynikających z „ustawy konsumenckiej” i złożyć ją sprzedawcy – wybór należy do Ciebie i sprzedawca nie może odesyłać Cię do gwaranta. Sprzedawca nie może odmówić przyjęcia reklamacji - to sprzedawca odpowiada za niezgodność towaru z umową. Wniosek? nie dać się zbyć sprzedawcy. A jeśli sie uprze i nie zechce przyjąć reklamacji, udać się do najbliższego rzecznika konsumentów, organizacji konsumenckiej, można też problem zgłosić Inspekcji Handlowej.

jesli chodzi o serwis to juz sie nadzwoniłam, kupilam baterie przez internet-mowie o Teka, pan ze sklepu powiedzial zeby dzwonic do serwisu podal mi tel, dzwonie wiec, a pani mi mowi ze oni nie zajmuja sie takimi drobiazgami. hmmm? mówie , kobieto! wiec podaj mi nr do serwisu ktory mnie obsłuży, a ona mi na to ,że przepraszam ale ja mam klienta a jestem sama w sklepie i pani nie pomogę! o i tak dzialają te serwisy :evil: :evil:

Sprzedawca, który ma obowiązek rozpatrzenia reklamacji, nie może odsyłać klienta do producenta czy hurtownika a więc także do serwisu. A mówiąc dokładniej, składając reklamację możemy ją złożyć na podstawie gwarancji, ale również skorzystać z uprawnień wynikających z „ustawy konsumenckiej” i złożyć ją sprzedawcy – wybór należy do Ciebie i sprzedawca nie może odesyłać Cię do gwaranta. Sprzedawca nie może odmówić przyjęcia reklamacji - to sprzedawca odpowiada za niezgodność towaru z umową. Wniosek? nie dać się zbyć sprzedawcy. A jeśli sie uprze i nie zechce przyjąć reklamacji, udać się do najbliższego rzecznika konsumentów, organizacji konsumenckiej, można też problem zgłosić Inspekcji Handlowej.

No tak tylko ze sklep w Warszawie a ja 250km od .... i co mam wysłać im?

Gość Henku_wawa
gdybym był pewny, że reklamacja jest zasadna, na Twoim miejscu pewnie tak, wysłałbym, z określeniem 14 dni na ustosunkowanie się i na załatwienie reklamacji. ale z reklamacjami jest tak, że czasem czas na nie poświęcony jest więcej wart niż sam przedmiot reklamacji, więc... nie upierałbym się...

tu ładne przykłady zastosowania armatury FERRO, DEANTE, KFA...

http://www.castorama.pl/fileadmin/templates/main/images/lazienki.jpg

http://www.castorama.pl/

ale nie kupowała bym w CASTO, ale w necie

Dla przykładu - w Castoramie Deante Magnolia chrom kuchenna kosztuje 220 zł, w sklepie internetowym - 160 zł!!!

pozdrawiam

Dla przykładu - w Castoramie Deante Magnolia chrom kuchenna kosztuje 220 zł, w sklepie internetowym - 160 zł!!!
Bo nie zawsze Castorama jest tańsza. Trzeba się pilnować, aby właśnie nie popełnić jakiejś gafy i przepłacić.

ale czasami jest tańsza :D

właśnie skusiłem się na kuchenną Loge Boston BS 05 w Castoramie 165 zł a internecie 225 bo właśnie sprawdzałem. Za tą cenę stwierdziłem, że zaryzykuję bo bardzo funkcjonalna i ładna.

Limit na drogie baterie już wyczerpałem na trójotworówkę wannową z Ideal Standard za 1600 zeta :roll:

Martwi mnie tylko ten lakier bezbarwny na tej stali szczotkowanej. Czy chemia go nie zeżre :evil:

Przez 9 lat w mieszkaniu używaliśmy baterie Oras z serii Saga (umywalka i prysznic) - bez najmniejszego problemu do tego stopnia, że przy zakupie domu baterię z prysznica zabraliśmy ze sobą bo na miejscu był badziew i wyobraźcie sobie - Oras nadal działa z tym samym wężem i słuchawką.

Polecam Oras - jest jeszcze trochę droższa linia - Vega - ponoć lepsza.

Czy wszystkie baterie chrom są takie beznadziejne? Mama cubic deante jestem załamana. Po każdym użyciu trzeba ją czyścić, żeby nie wyglądała na zapaskudzoną ;( Są jakieś środki zabezpieczające przed osadzaniem się kamienia na bateriach?
jadimusic masz nadzieję że jakość jest ta sama co 9 lat temu :lol: . To tak jak z KFA 20 lat temu Kraków baterie produkował i była i jest super ta 20-letnia bateria nie obecna , tylko z tą zmianą że miasto się zmieniło produkcyjne na nieco barzdziej chińskie :lol:
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Jedna łazienka baterie grohe a druga tres, w jednym i drugim przypadku bez zarzutu, użytkowane od 1,5 roku. Technicznie żadnych usterek, wygląd bez zmian - czyszczone dostęnymi środkami chemicznymi (żadnych odbarwień, matowień plam etc)
Ja wszystkie baterie łazienkowe mam FRISONE, nie mam pojęcia jakiej produkcji i czy są jeszcze w sprzedaży, ale sprawowały sie od blisko 10 lat wzorowo, ostatnio niestety zaczęło lekko kapać z umywalkowej....