Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy baterie polecacie  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy baterie polecacie

• Tres
      6
    • Hansgrohe
      15
    • Groche
      16
    • Kludi
      14
    • Roca
      6
    • Paffoni
      1
    • Oras
      2
    • Cifal
      0
    • KFA
      6
    • Deante
      3
    • Ideal Standard
      1
    • Aquaform
      0
    • inne
      7

Recommended Posts

• Odpowiedzi 704
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chodzi mi o baterie takie do wody, taki kran np do wanny...

nie gadaj :o

A tak na poważnie - czy używasz takie z pokrętłami, czy z mieszalnikiem i wajchą? Bo z pokrętłami to bywa tak, że zbyt mocne zakręcanie powoduje dość szybko uszkodzenie uszczelek i ... kapanie. Moja teściowa tak miała, że wydawało jej się, że im mocniej będzie dokręcać, tym lepiej - i właśnie wszystkie baterie u niej kapały. I nie szło wytłumaczyć.

Taką z mieszalnikiem.

Moje baterie mają ponad rok, prysznicową już reklamowałam, umywalkowe jakimś cudem jeszcze żyją, wannowa kapie spod tego "cycka" co się podnosi żeby prysznic włączyć, teraz zaczęła kapać z tej nakrętki co jest przykręcona.

Chcę je wywalić i kupić coś co ma male szanse na popsucie. Tak myślę, że może twarda woda też ma duże znaczenie, ale tego nie zmienię.

... wannowa kapie spod tego "cycka" co się podnosi żeby prysznic włączyć, teraz zaczęła kapać z tej nakrętki co jest przykręcona.

Chcę je wywalić i kupić coś co ma male szanse na popsucie. Tak myślę, że może twarda woda też ma duże znaczenie, ale tego nie zmienię.

Mi też spod "cycków" kapie ;) :D Baterie kupowane już dość dawno, nie należały do tanich. Myślę, że to ta nasza woda :evil: Wszędzie się odkłada ten cholerny kamień. Można demontować fragmenty, odkamieniać, moczyć w wodzie z octem, wymieniać uszczelki - po jakimś czasie to samo.

Najfajniej działają i wyglądają baterie tam, gdzie w instalacji jest woda destylowana :D

My mamy Grohe od 8 lat i nic nie kapie. W nowym domu tez bedzie Grohe, a dla zabezpieczenia wszelkiego sprzętu zdecydowaliśmy się na domową staję uzdatniania wody (odkamieniacz). Biorąc pod uwagę oszczędność na naprawach i wymianie sprzętu typu pralka, zmywarka, czy baterie - koszt jest nie duży (ok. 2600 zł).

• 2 months później...

Podbijam wątek bo dawno nic na ten temat nie było, może użytkownicy baterii firmy VALVEX

coś napiszą od siebie

Ich baterie mają dość ciekawe i różnorodne wzornictwo, przu akceptowalnych cenach

Z góry dziękuję za pomoc

ps. będę kupował nie bawem baterie na wannę i umywalkę

• 4 weeks później...