Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy baterie polecacie  

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy baterie polecacie

• Tres
      6
    • Hansgrohe
      15
    • Groche
      17
    • Kludi
      14
    • Roca
      6
    • Paffoni
      1
    • Oras
      2
    • Cifal
      0
    • KFA
      6
    • Deante
      3
    • Ideal Standard
      1
    • Aquaform
      0
    • inne
      7

Recommended Posts

Jeśli ktoś byłby zainteresowany - baterie zakupiłam. Póki co są ok.

Filtr oszczędzający wodę fajnie ją spienia - jak chce się nalać wody do miski czy wiaderka to chwilkę trzeba poczekać, ale przy myciu łapek czy ząbków jest nieźle. Nikiel szczotkowany, z którego baterie są wykonane łatwo się czyści. Montaż jest bezproblemowy, choć przy grubych płytkach do baterii trzeba zakupić dystanse (u nas weszły 1,5 cm).

W komplecie do baterii umywalkowej jest korek typu klik-klak. Strasznie sympatyczny gadżet, którego nie polecam do wanny.

Na razie tyle uwag. Jak troszkę je poużytkuję, to pewnie jeszcze coś napiszę. :)

• Odpowiedzi 704
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

też mam te baterie w obu łazienkach- ja jestem bardzo zadowolona- łatwo się czyszczą

generalnie nie mam uwag :-)

Ale mam je dopiero od 3 miesięcy więc trudno mi powiedzieć coś o ich ewentualnej "awaryjności"

• 2 months później...
Zucchetti są bardzo ładne, ale problemy zaczynają się jak się psują. Polski serwis już 10 tygodni naprawia mi cieknący kran i końca nie widać.... podobno tyle czasu części idą z fabryki we Włoszech (!!!).
  • 1 month później...

Witam chciałbym zasięgnąć opini od uzytkowników baterii umywalkowych ze szklanymi elementami, dla sprecyzowania o co chodzi:

http://allegro.pl/bateria-szklany-dysk-szklo-i-chrom-korek-fvat-kran-i1544011471.html

http://allegro.pl/bateria-umywalkowa-3014-szklo-czyste-wodospad-i1581771027.html

Chciałbym zapytać jak jest z brudzeniem/czyszczeniem takich baterii, czy mocno osadza sie kamień? czy łatwo porysować to "hartowane" szkło? czy w przypadku tego drugiego typu z dwiema taflami szkła możliwe jest wyczyszczenie szkła "w środku" czy wogule widać zabrodzenia w środku?

Pozdrawiam

co do czyszczenia to kamień będzie się osadzał, ale są specjalne środki do usuwania kamienia które nie rysują powierzchni.

Ale masz taką baterię? bo hipotetyzować to ja sam mogę.

Ja mam taka baterię od ponad 3 lat. Łatwo sie brudzi i osadza kamień, wymaga ona poświęcenia więcej czasu niż zwykła bateria. Jeśli nie będziesz ją przecierać po każdym użytku to szybko sie zabrudzi i będzie brzydko wyglądać. Już nigdy takiej nie kupię.
co do czyszczenia to kamień będzie się osadzał, ale są specjalne środki do usuwania kamienia które nie rysują powierzchni.

O! Dzięki za konstruktywną odpowiedź

Pozdrawiam

Ja mam tę prostokątną. Już rok. Szkło się nie rysuje, a czyścić trzeba jak każdą inną. Przetarcie jej wilgotną chusteczką łazienkową np. z Lidla trwa pół minuty. :cool:

Nie mam tylko pojęcia co zrobię jak w środku tafli zarośnie kamieniem :rolleyes:

A jeśli chodzi o gości, to ktoś będący u nas pierwszy raz zawsze wydaje z łazienki dziki okrzyk :lol2:

No, ale na zawsze zapamięta, że nie należy puszczać wody na całego :yes:

• 1 month później...
Znów zawitałem na niniejsze forum, tym razem jednak nie przeglądałem go z ciekawości, pisząc ewentualnie jakąs poradę (o ile mogłem jej udzielić), tylko z prośbą o pomoc Z przyczyn technicznych (bateria zakupiona w promocji w sieci LM), po prawie rocznym użytkowaniu (niestety nie ma mozliwości skorzystania z gwarancji-producent twierdzi, że uszkodzenie mechaniczne-w sumie może i tak bo pękł plastikowy "bolec" zamykający dopływ wody i odpowiadający za mieszanie wody-nie jestem fachowcem, nie wiem czy odpowiednio to nazwałem, w każdym razie tak totalnego spustoszenia w niniejszej baterii dokonało dziecko 4 letnie, więc to niech samo powie o jej jakości) jestem zmuszony wymienic baterię na nową. Co prawda w pewien sposób wyboru już dokonałem, jednak chcę się poradzić co do jakości produktu. Chodzi mi o dokładnie ten model baterii. Kilka podobnych widziałem na allegro, może troszkę w niższej cenie, ale nigdzie w opisie nie doczytałem się o zmianie koloru świecenia w zależności od temperatury wody. W związku z tym, że bąbel ma tyle lat co ma, to jest to dla mnie dobre rozwiązanie. Co sądzicie o tej baterii? Będzie to działać przynajmniej z dwa, trzy lata, czy nie? Co ewentualnie innego możecie polecieć (oczywiście ceny w granicach rozsądku i dobrze jeżeli ma taki bajer jak ta)
  • 4 weeks później...
my planujemy kludi balance wszystko do jednej łazienki z tej serii, panel grohe euphoria a jaka bateria łazienkowa do tego nie bardzo wiem ale z prostszych modeli grohe wszystko pasuje;)
a co sądzicie o bateriach paffoni?

Ja mam paffoni berry 3 otworową wannową i bidetową, na razie jestem zadowolona, ale użytkuję ją dopiero kilka miesięcy, wygląda fajnie, czyści też.

Teraz planuję resztę - do umywalek.

• 4 months później...
  • 2 weeks później...

Witam - nie wiem czy to odpowiedni temat, ale nie znalazłem wątku o zestawach prysznicowych - jeżeli tu nie pasuje proszę moderatora o przeniesienie.

Czy ktoś z Was wie coś o tym zestawie:

http://www.leroymerlin.pl/produkty/zestaw-natryskowy-croma-vario-jet-hansgrohe,1103210708,1242365444.html ?

Nawet na stronie producenta nie udało mi się dokładnie tego znaleźć, prawdopodobnie końcówka serii, zastanawiam się nad kupnem. Czy realne jest jak napisano na stronie że to wersja z opcją oszczędzania wody ? W markecie zdaje się na opakowaniu widziałem Crometta a nie Croma.

Pozdrawiam

Michał

EDIT: Dla tych co nie lubią klikać w linki ;) Zestaw to Hansgrohe Croma Vario Jet (ew. Crometta)

Edytowane przez dr_Fell