Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy baterie polecacie  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy baterie polecacie

• Tres
      6
    • Hansgrohe
      15
    • Groche
      16
    • Kludi
      14
    • Roca
      6
    • Paffoni
      1
    • Oras
      2
    • Cifal
      0
    • KFA
      6
    • Deante
      3
    • Ideal Standard
      1
    • Aquaform
      0
    • inne
      7

Recommended Posts

• Odpowiedzi 704
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam grohe i kludi od 6 lat

nic sie nie dzieje, nie skrzypi, nie haczy

mam tez tansza polska jakis dominox za ok 150 zl - porazka - wode mozna puscic albo b silnym strumieniem albo b slabym....wkurzajaca jest - choc dlugi czas dzialala poprawnie - ok 3-4 lata

teraz tez chcialabym grohe lub kludi - ale nie mieszkanie w bloku to nei domek - i nie wiem na co bedzie mnie stac - bo jest tego sporo...

podobno teraz grohe to uz nie to samo grohe - plastik pokryty chromem :x

nie wiem - jeszcze nei sprawdzalam, a powinnam juz zaczac

• 2 weeks później...
umywalkowe z umywalki

a wannowe ze sciany (tak jest u mnie) - podobno waz schowany pod wanna moze sie skrecic, wiec potrzebny jest dostep do niego, zeby mu jakos pomoc.

Dostęp do węża jest konieczny głównie gdy stary się zużyje, co z reguły dzieje się raz na parę lat (u mnie jeden strzelił po 3 latach).

U mnie będzie 3otworowa bateria wannowa, pod spodem będzie plastikowe naczynie, w którym wąż będzie "siedział", żeby w wypadku awarii woda nie leciała w podłogę. Dojście będzie przez "ukryte drzwiczki" - do kupienia w Castoramie, albo Leroyu. Jest to płytka, na którą nakleja się kafelki (te same co na obudowie wanny), a trzyma się ramki w obudowie za pomocą magnesów. W każdej chwili można "drzwiczki" wyjąć i sprawdzić czy wszystko jest ok. Są dostępne różne rozmiary - według potrzeb.

:wink:

witam, zawsze mi się marzyła taka bateria z wylewką 3 lub 5 otworowa, ale akurat w naszej łazience przy sypialni mamy wanne prostokątną 180 cm z odpływem na środku. Wanna będzie w rogu i dłuższy bok tej wanny jest przy ścianie zewnętrznej i jak mam do cholery zamontować taką baterię jak nie będzie do niej dostępu bo musi być na środku wanny, pozostaje tylko taka naścienna, dobrze, że też coś fajnego można znależć :wink:

witam, zawsze mi się marzyła taka bateria z wylewką 3 lub 5 otworowa, ale akurat w naszej łazience przy sypialni mamy wanne prostokątną 180 cm z odpływem na środku. Wanna będzie w rogu i dłuższy bok tej wanny jest przy ścianie zewnętrznej i jak mam do cholery zamontować taką baterię jak nie będzie do niej dostępu bo musi być na środku wanny, pozostaje tylko taka naścienna, dobrze, że też coś fajnego można znależć :wink:

Mam dokładnie tak samo... a jednak bateria nawannowa 3-otworowa.

W razie problemów (mam nadzieję, że nie będzie zbyt często) mam wannę tak osadzoną, że mogę ją wyciągnąć do góry praktycznie bez większego nakładu pracy na demontaż i ponowne osadzenie.

Inny pomysł - zdejmowany od góry panel z całą baterią (wszystko po odkręceniu od góry wychodzi z całymi "bebechami").

Ostatni pomysł (raczej nie dla Cienie, ale może komuś innemu się przyda) - jeśli z drugiej strony ściany jest pomieszczenie mało reprezentacyjne (garaż, kotłownia, pom. gospodarcze czy coś w tym stylu) - dziura w ścianie jako rewizja (zamykana jakimiś drzwiczkami żeby nie straszyła) i tez piękny dostęp do wszystkiego.