Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy baterie polecacie  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy baterie polecacie

• Tres
      6
    • Hansgrohe
      15
    • Groche
      16
    • Kludi
      14
    • Roca
      6
    • Paffoni
      1
    • Oras
      2
    • Cifal
      0
    • KFA
      6
    • Deante
      3
    • Ideal Standard
      1
    • Aquaform
      0
    • inne
      7

Recommended Posts

Nadszedl juz ten moment w pracach wykonczeniowych ze musze wybrac baterie do lazienki i do kuchni. Podobaja mi sie z serii Boston stal szczotkowana, firma zdaje sie Lage czy jakos tak dostepna w marketach budowlanych. Jedne z najtanszych na rynku.

Kupowac czy nie kupowac?

W obecnym mieszkaniu mam tez jakies tanie baterie i nic z nimi sie nie dzieje.

• Odpowiedzi 704
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a jak maja glowice miedziana to 10 minut roboty nowa uszczelka i dziala znowu przez pare lat

od 15lat mam doczynienia z glowicami miedzianymi bo takowe posiadam w domu i naprawiam je bardzo zadko a wymienic to dopiero jedna wymienialem cala baterje stara miala 20 lat

wiec na pytanie jaka baterja z jaka glowica nie umie odpowiedziec dlamnie to zadna roznica chyba ze to z chin to biez drozsza pozdrawiam

Właśnie będziemy reklamować Loge seria epoca. Po pół roku użytkowania pordzewiałe śrubki, schodząca powłoka "porcelanka", zaworki do wymiany...woda leje sie ciurkiem po zakręceniu kurków. Słuchawka prysznica odpadła od węża po 2 m-cach od zakupu. Ogólnie straszny badziew- mamy 2 baterie tej firmy i obydwie szwankują. Według mnie najtańsze nie były- zapłaciliśmy za nie 500 zł.

• 4 weeks później...
Czas stabilizacji temperatury chyba zależy głównie od źródła ciepłej wody, tzn. czy jest z zasobnika (wtedy szybko), czy z ogrzewacza przepływowego (wtedy dłużej). Czas ten przyspiesza też zastosowanie cyrkulacji ciepłej wody w rurkach, jeśli jest z zasobnika. :wink:

Nie wiem czy sie znam, ale mielismy przez 14 lat jakies bardzo drogie wloskie baterie w lazience. Dzialaly idealnie przez wszystkie lata, tylko oblalam je domestosem i estetyka ich bardzo ucierpiala. Skuszeni nowym designem, cena bateri, rodzice kupili nowe...i coz... nie dosc ze to lata, zapycha sie od kamienia to jeszcze kapie i to po roku uzywania.

Od wielu lat użytkuję Grohe z dość drogiej serii. Mimo koszmarnej wody i pomyłki instalatora (zamienił podłączenie ciepłej i zimnej wody w dwóch miejscach) działają bez zarzutu. W kuchni, gdzie zamontowałam jakiś inny wynalazek - same problemy. W nowym domu mam Hansgrohe z wyższej półki. Nigdy nie zdecyduję się na żadne tanie baterie ze względu na potencjalną zawodność.

A ja mam w domu róznych firm,i powiem tak; najdroższa -najgorsza!!!!

w wc mam baterie ROCA do umywalki Roca.... masakra, zasniedziala mi!! a kosztowała 1100zł, musze sprawdzic na ile jest gwarancja, minął ponad rok... w łazience u dzieci mam 2baterie TRESS i sa super!W 2 łazience mam jakąś chińszczyznę z OBI, kupiłam bo mi się bardzo spodobała,chociaż odradzali mi to i tak kupiłam, kosztowała jakieś 150zł i jest super, nic sie z nią nie dzieje, codziennie ją używam.. w kuchni mam Teka i pękła mi wylewka :evil: nie wiem co za mądry wymyślił ze jest z plastiku! Wiec sama juz nie wiem jak to jest, najdroższa, najrzadziej używana okazała sie bublem :evil:

nigdy wiecej tanich baterii i wszelkiego takie osprzętu!

W domu rodzicow na sam koniec budowy razem z Mama takie kupilysmy i o byla duza pomylka - po pierwsze syfony - korki montowane w umywlace... ktos je nazał "kilk-klaki" - dosłownie po roku dwóch użytkowania zaczely sie zacinac, mechanizm odetkania przestal dzialac. Jak przez przypadek wcisnelo sie reką albo czymkolwiek to poziej trzeba bylo niezle sie nagimnastykowac zeby to odetkac.

Poza tym - prysznicowa bateria pojakims czasie do wymiany - zaczela przeciekac a w kulowych nie da sie wymienic uszzcelki ani nic w tym stylu - trzeba bylo wymienic baterie.

Nie polecam tez tanich kabin prysznicowych i kibelków - i tego wszystkiego co w spluczce się znajduje.

jesli chodzi o serwis to juz sie nadzwoniłam, kupilam baterie przez internet-mowie o Teka, pan ze sklepu powiedzial zeby dzwonic do serwisu podal mi tel, dzwonie wiec, a pani mi mowi ze oni nie zajmuja sie takimi drobiazgami. hmmm? mówie , kobieto! wiec podaj mi nr do serwisu ktory mnie obsłuży, a ona mi na to ,że przepraszam ale ja mam klienta a jestem sama w sklepie i pani nie pomogę! o i tak dzialają te serwisy :evil: :evil:

A z tą bateria Roca to musze sprawdzic na ile daja gwarancje, ale przeczuwam ze powiedza ze potraktowalam baterie jakąś nieodp chemią, no bo co innego powiedza? bede próbować

Z niedrogich baterii bardzo dobrze sprawuje się deante, polecam. Mają 7 lat gwarancji. W necie ok. 30% taniej niż w Castoramie.

Nowe linie jak jaguar czy chili (klasyczne) mogą się naprawdę podobać i świetnie się sprzedają.

Taniochy z Chin wogóle nie brała bym pod uwagę :) .

piu deante między innymi produkuje w chinach co nie oznacza że robi to źle tak jak i większość drogich producentów z produkcją w chinach.

Tak naprawdę morzna mieć bardzo tanią baterię chińską i mieć sporo szczęścia jak pochodzi rok bez problemów ale zawsze bez wyjątku trzeba stosować zaworki z filtrem które mam uchronią armaturę przed uszkodzeniem i tą za 50 zł i tą za 1500 zł bez znaczenia jakiej firmy .

W bateriach naściennych stosować uszczelki z filtrem a na instalacji posiadać filtr osadnikowy który dodatkowo uchroni nam inne urządzenia przed uszkodzeniem mające styczność z wodą nap. spłuczka w wc lub zmywarka.