Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy baterie polecacie  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy baterie polecacie

• Tres
      6
    • Hansgrohe
      15
    • Groche
      16
    • Kludi
      14
    • Roca
      6
    • Paffoni
      1
    • Oras
      2
    • Cifal
      0
    • KFA
      6
    • Deante
      3
    • Ideal Standard
      1
    • Aquaform
      0
    • inne
      7

Recommended Posts

• Odpowiedzi 704
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam wannową i umywalkową w łazience baterie Kludi Zenta i bardzo sobie chwalę. Planuje zakup deszczownicy montowej do sufitu do prysznica również z Kludiego Zenta. Do umywalki w toalecie mam Ferro i jestem bardzo zadowolona :)

W sumie to polecam bardzo Kludiego - naprawdę dobra jakość, a ceny niższe niż HansGrohe czy Grohe.

Jeżeli ktoś planuje zakup Kludiego to mam sprawdzonego sprzedawcę, który się wystawia na Allegro, ale można odebrać sobie osobiście w Bytomiu - ma naprawdę niskie ceny.

Czy można prosić o ten namiar?

Dzięki, :D

Mam Ferro pod prysznicem i nie polecam. Słuchawka "dusi" wode i ogranicza jej cisnienie ( wszędzie indziej w domu z ciśnieniem wody jest ok ) a ma ta bateria jeszcze jedną ceche, chyba jeszcze bardziej wkurzającą - po "zakręceniu" kurka, ze słuchawki przez jakąś minute jeszcze cieknie. Z tej samej serii mam baterie wannową, a ta już nie jest taka zła, moze dlatego, że dokupiłam do niej słuchawke już z "innej bajki". Użytkowane od listopada zeszłego roku.

Cieszynianka czy ta rynienke zabezpieczajaca kapanie wody spod sluchawki robiliscie sami czy kupowalas gotowac?Z tego co teraz pisza jest to dosc drogie :roll: Masz jakies foty zeby zobrazowac jak to wyglada?

To jest taka wanienka gotowa, plastikowa, kupiona w jakimś sklepie z plastikowymi miskami. Szukałam prostokątnej o określonych wymiarach (tzn. takich jakie mi się tam mieściły). Góra została trochę ścięta, bo rant był wystający, a chciałam mieć jak największą.

Nie wiem czy na tym zdjęciu coś zobaczysz, ale mam teraz tylko takie:

http://images44.fotosik.pl/103/10f6c9e429f1db2fmed.jpg

:wink:

Dzieki cieszynianka :) Fajny i prosty sposob.Rozumiem ze ona ma wyciety jakis otwor zeby z niej woda splywala do "glownego syfonu" ja wyobrazalam sobie to calkiem inaczej.Myslalam ze jest to jakas taka plastykowa opsako-rurka podlaczona do odplywu wanny :roll:

Nie ma żadnego otworu wyciętego, bo chodziło o to, żeby wodę zbierała w razie draki. Wtedy ruszając wężem usłyszysz, że coś tam chlupie w misce i stąd wiesz, że coś przecieka. Wydłubujesz płytkę, która jest przytwierdzona magnesami, wkładasz łapkę z gąbką, albo w inny sposób wysysasz wodę, a potem łapiesz za ucho hydraulika i niech naprawia :wink:

Cieszynianka: Bardzo fajnie rozwiązanie, generalnie łazienka bardzo ładnie się prezentuje :)

A wchodząc bardziej w temat kupowałem baterie jednak od franke, nie lubię eksperymentować bo jak do tej pory więcej razy się przejechałem niż tak naprawdę zaoszczędziłem.

Z pewnością masz rację, ale wtedy gdy je kupowaliśmy kasy było mało :-? , a firmowe były kilkakrotnie droższe (za Ferro zapłaciłam 310 zł).

Wanna będzie u nas używana chyba tylko przez gości, bo my wolimy prysznic, więc zakładam rzadką eksploatację i dobre działanie :wink:

Mam nadzieję, że się uda, a jeśli nie to wanienka wyłapie :lol:

Dokładnie sporo, rzeczy zależy od osobistych preferencji, sam lubię się pomoczyć także, eksploatacja na zupełnie innym poziomie. Ja oszczędzałem na wykończeniu bo sporo rzeczy wolałem sam zrobić niż płacić za stosunkowo prostą robotę, dzięki temu mogłem sobie pozwolić, na droższe wyposażenie .

Patent z wanienką bardzo fajny, zawsze jakieś zabezpieczenie.

Tres wg mnie ma najlepszy stosunek ceny/jakości. Cały zestaw baterii do 2 łazienek (2 umywalkowe, prysznicowa i wannowa) oczywiście najprostsze, nie żadne 3-elementowe, bez termostatu, deszczownicy itp. można kupić za 2000zł.

Hansgrohe podobnie. Kupiłem 2 baterie umywalkowe i wannową + słuchawka i zapłaciłem 1100 - seria Focus E2 (w tej cenie były jeszcze syfony do umywalek do brodzika i do wanny innych firm tak więc cena baterii to ok 850zł). Do tego dokupiłem zestaw natryskowy z baterią termostatyczną hansgroche za niecałe 500 zł. Wszystkie ceny podane juz z kosztami przesyłki.

Wyszło mi więc, że baterie do łazienki i wc wraz z syfonami kosztowały mnie niecałe 1600zł z przesyłkami. Moje zdanie jest takie że albo kupowac bardzo tanio i liczyć sie z rychłą wymianą albo kupić solidnie ale drożej. A bajery to są dla bogatych.

Pzdr

QbaB

Ja kupiłam do mojej małżeńskiej łazienki kludi esprit. Bardzo fajne :) Jestem zadowolona. Do łazienki dla dzieci i łazienki gościnnej kupiłam baterie deante cubic. Są ładne i przede wszyskim tanie. Nie wiem jeszcze jak się sprawdzają. jedynie kludi są straszenie ciężkie co mam nadzieję świadczy o ich dobrej jakości

Gość justyna_m

u nas będzie hansgrohe Metris S albo Talis S2 i TRES Bimax (czterootworowa do wanny + umywałkowa)

mam w obecnym mieszkaniu hasgrohe i jestem bardzo zadowolona a, że nie rori on tanich otworowych do wanien więc w drugiej łazience będzie TRES myslę nie odbiegający zbytnio jakością od hansgrohe.

QbaB, kupowane w sklepie internetowym to wszystko?

Tak, http://www.toplazienki.pl (baterie i syfony)- dobra obsługa i szybka wysyłka. W installdomu baterie były w podobnych cenach ale czas oczekiwania 3 tygodznie , a tu od razu.

A zestaw natryskowy z bateria termostatyczną - na allegro bo różnica była 200 zł.

Pzdr

QbaB