Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy baterie polecacie  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy baterie polecacie

• Tres
      6
    • Hansgrohe
      15
    • Groche
      16
    • Kludi
      14
    • Roca
      6
    • Paffoni
      1
    • Oras
      2
    • Cifal
      0
    • KFA
      6
    • Deante
      3
    • Ideal Standard
      1
    • Aquaform
      0
    • inne
      7

Recommended Posts

Stanełam przed kolejnym wyborem: wybór baterii. I od razu wątpliwosc; bateria do umywalki ma byc z korkiem czy bez? Baterie oczywiscie chcialabym miec dobre- co wybrac? Hansgrohe? Dante? A do wanny? Nie mam brodzika, więc wanna będzie wykorzystywana po pierwsze jako wanna po drugie brodzik. Czy ma to znaczenie przy wyborze baterii? Jak sie za to zabrac? Tym bardziej, ze chcę w miarę mozliwosci zamowic to w jakims sklepie internetowym.

jesli masz wanne a nie masz prysznica wybierz baterię wannowo-prysznicową - bedziesz miala komplet z przewodem i słuchawką

ktos juz dobrze napisał, ze Hansgrohe nie da sie porównać z Deante jesli chodzi o jakośc i cenę 8) ja dla siebie wybrałam cos pośrodku - w łazience mam baterie Grohe, a w kuchni marketowe coprawda, ale Hansgrohe

o korkach juz ktoś wystarczająco dokładnie napisał, więc nie będę powielać wypowiedzi

jedna sugestia - nim kupisz przez net warto obejrzeć baterie na żywo w jakims sklepie i dopiero potem zamawiać, na zdjęciach wszystko wygląda pięknie, szczególnie błyszczące chromowane baterie

• Odpowiedzi 704
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

rowniez posiadam korek klik-klak i polecam , jest to bardzo dobre rozwiazanie , moim zdaniem lepsze od korka z ciegnem .... co do baterii sam posiadam hansgorhe i tez polecam , warto bylo zaplacic troche wiecej bo jakosc jest naprawde wysoka ( umywalkowa - focus , prysznicowa - termostatyczna ecostat , kuchnia talis sportive )

• 4 weeks później...

Witam wszytkich :)

Przeglądam sklepy internetowe z wyposrzeniem do łazienek gdyż szukam baterii łazienkowych - umywalkowej i wannowej z możliwością słuchawki prysznicowej. Przyznam, że jest ich od groma i jeszcze więcej, ale te ktore są ładne, nowoczesne itd kosztują bajońskie sumy! Te tańsze natomiast wygladają tak samo jak 15 lat temu, model się nic nie zmienił.

Czy ktoś z Was ma w domu jakieś ciekawe baterie, które sa dostępne w cenach dla przeciętnego zjadacza chleba?

Będę wdzięczna za propozycję, a jeżeli pojawią się jakieś zdjęcia, to już naprawde nie wiem jak ja zniosę tyle szczęscia ;)

Ps. Czy wy też jesteście pelni niezdecydowania podejmując wybory dotyczace wystroju waszych wnetrz?

pozdrawiam wszystkich forumowiczów!

Super temat, ja też już kilka nocek zawaliłam przez oglądanie armatury. :oops:

Ale powiedzcie, czy jest wyczuwalna różnica między np hansgrohe a dante lub kfa. Różnice w cenach ogromne, a powiem szczerze że wiele modeli deante według mnie jest dużo ciekawszych niż Hansgrohe.

Ale jak z jakością?

Baterie łazienkowe:

http://politycznie.blox.pl/resource/bat_wanna.jpg

http://politycznie.blox.pl/resource/bat_umywalka.jpg

Ok. 150 zl. każda

Kuchenna:

http://sklep.kati-kati.pl/galerie/f/ferro-padwa-bateria-zlew_10035.jpg

Ok. 160 zl.

Mia te dwie pierwsze bardzo mi się podobają :D czy mogłabyś napisać jakiej to firmy? Inne propozycje też są bardzo fajne.

NETBET fajne te baterie,

mam jeszcze pytanie, czy bateria wannowa z tą słuchawką wyciąganą, jest poręczna? czy ktoś ma i chwli sobie takie cudo? chcialam założyć otwieraną szybę przy wannie aby była możliwość prysznica i zastanawiam się czy te podlużne słuchaweczki służą tylko do tego żeby oplukac wanne po kompieli czy też do tego aby się trochę oprysznicować ;) jak myślicie i jakie macie doswiadczenia?

Aha i jeszcze jedno... jak taka wyciągana sluchaweczka jest zamontowana? czy do tego musi być jakas specjalna wanna czy wycina się w wannie otwory?

Boje się że moj majster nie podoła takiemu wyzwaniu :/

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i oczywiście zachęcam do wklejania swoich zdjęć :D

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam

Jestem na etapie kupowania baterii do łazienek i w związku z tym mam pytanie : z korkiem automatycznym czy bez niego, prawdę mówiąc mam złe doświadczenia z tymi wszystkimi cięgnami, ale z drugiej strony zastanawiam się czy jeśli zdecyduję się na baterię bez korka to gdzie mam szukać zestawu odpływowego i czy będę miała sitko czy muszę je kupić osobno i co z wymiarami czy jest jakiś standard? :roll: :-?

Witam

Jestem na etapie kupowania baterii do łazienek i w związku z tym mam pytanie : z korkiem automatycznym czy bez niego, prawdę mówiąc mam złe doświadczenia z tymi wszystkimi cięgnami, ale z drugiej strony zastanawiam się czy jeśli zdecyduję się na baterię bez korka to gdzie mam szukać zestawu odpływowego i czy będę miała sitko czy muszę je kupić osobno i co z wymiarami czy jest jakiś standard? :roll: :-?

Oczywiście, że z automatycznym, o wiele estetyczniejszy i wygodniejszy jest.

Złe doświadczenia? Zapewne masz złe doświadczenia ze źle zamontowanym bądź wyregulowanym korkiem, trudno mi sobie wyobrazić inne przyczyny problemów. Rzecz jest tak trywialna i prosta w konstrukcji, że to naprawdę nie jest problem zrobić to dobrze.

J.

... jeśli zdecyduję się na baterię bez korka to gdzie mam szukać zestawu odpływowego i czy będę miała sitko czy muszę je kupić osobno i co z wymiarami czy jest jakiś standard? :roll: :-?

- szukac w sklepie wod. - kan.

- będziesz miała sitko

- sitko jest w komplecie z syfonem

- wymiary standart

• 2 weeks później...

czy ktoś wie co to jest za bateria (firma, model) ?

http://www.fothost.pl/upload/09/49/6c4eb1ea.jpg

Baterie łazienkowe:

http://politycznie.blox.pl/resource/bat_wanna.jpg

http://politycznie.blox.pl/resource/bat_umywalka.jpg

Ok. 150 zl. każda

Kuchenna:

http://sklep.kati-kati.pl/galerie/f/ferro-padwa-bateria-zlew_10035.jpg

Ok. 160 zl.

Mia te dwie pierwsze bardzo mi się podobają :D czy mogłabyś napisać jakiej to firmy? Inne propozycje też są bardzo fajne.

NETBET fajne te baterie,

mam jeszcze pytanie, czy bateria wannowa z tą słuchawką wyciąganą, jest poręczna? czy ktoś ma i chwli sobie takie cudo? chcialam założyć otwieraną szybę przy wannie aby była możliwość prysznica i zastanawiam się czy te podlużne słuchaweczki służą tylko do tego żeby oplukac wanne po kompieli czy też do tego aby się trochę oprysznicować ;) jak myślicie i jakie macie doswiadczenia?

Aha i jeszcze jedno... jak taka wyciągana sluchaweczka jest zamontowana? czy do tego musi być jakas specjalna wanna czy wycina się w wannie otwory?

Boje się że moj majster nie podoła takiemu wyzwaniu :/

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i oczywiście zachęcam do wklejania swoich zdjęć :D

pozdrawiam

Te 2 pierwsze to Deante Neo Vento

Kuchenna to Ferro jakby co ;)

czy ktoś wie co to jest za bateria (firma, model) ?

http://www.fothost.pl/upload/09/49/6c4eb1ea.jpg

to armatura GPD - seria Aduro - model MAK95

..ładne to może jest - ale na pewno nie tanie... 750 zł z gwarancją 5 lat..

zamieściłem to jako alternatywne baterie do tych z "wyższej półki" Kohlman, Hansgrohe ... które kosztują jeszcze więcej a niczym się nie różnią poza "marką"