Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy baterie polecacie  

77 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy baterie polecacie

• Tres
      6
    • Hansgrohe
      15
    • Groche
      16
    • Kludi
      14
    • Roca
      6
    • Paffoni
      1
    • Oras
      2
    • Cifal
      0
    • KFA
      6
    • Deante
      3
    • Ideal Standard
      1
    • Aquaform
      0
    • inne
      7

Recommended Posts

Jeśli ktoś byłby zainteresowany - baterie zakupiłam. Póki co są ok.

Filtr oszczędzający wodę fajnie ją spienia - jak chce się nalać wody do miski czy wiaderka to chwilkę trzeba poczekać, ale przy myciu łapek czy ząbków jest nieźle. Nikiel szczotkowany, z którego baterie są wykonane łatwo się czyści. Montaż jest bezproblemowy, choć przy grubych płytkach do baterii trzeba zakupić dystanse (u nas weszły 1,5 cm).

W komplecie do baterii umywalkowej jest korek typu klik-klak. Strasznie sympatyczny gadżet, którego nie polecam do wanny.

Na razie tyle uwag. Jak troszkę je poużytkuję, to pewnie jeszcze coś napiszę. :)

• Odpowiedzi 704
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...
  • 1 month później...

Witam chciałbym zasięgnąć opini od uzytkowników baterii umywalkowych ze szklanymi elementami, dla sprecyzowania o co chodzi:

http://allegro.pl/bateria-szklany-dysk-szklo-i-chrom-korek-fvat-kran-i1544011471.html

http://allegro.pl/bateria-umywalkowa-3014-szklo-czyste-wodospad-i1581771027.html

Chciałbym zapytać jak jest z brudzeniem/czyszczeniem takich baterii, czy mocno osadza sie kamień? czy łatwo porysować to "hartowane" szkło? czy w przypadku tego drugiego typu z dwiema taflami szkła możliwe jest wyczyszczenie szkła "w środku" czy wogule widać zabrodzenia w środku?

Pozdrawiam

Ja mam tę prostokątną. Już rok. Szkło się nie rysuje, a czyścić trzeba jak każdą inną. Przetarcie jej wilgotną chusteczką łazienkową np. z Lidla trwa pół minuty. :cool:

Nie mam tylko pojęcia co zrobię jak w środku tafli zarośnie kamieniem :rolleyes:

A jeśli chodzi o gości, to ktoś będący u nas pierwszy raz zawsze wydaje z łazienki dziki okrzyk :lol2:

No, ale na zawsze zapamięta, że nie należy puszczać wody na całego :yes:

• 1 month później...
Znów zawitałem na niniejsze forum, tym razem jednak nie przeglądałem go z ciekawości, pisząc ewentualnie jakąs poradę (o ile mogłem jej udzielić), tylko z prośbą o pomoc Z przyczyn technicznych (bateria zakupiona w promocji w sieci LM), po prawie rocznym użytkowaniu (niestety nie ma mozliwości skorzystania z gwarancji-producent twierdzi, że uszkodzenie mechaniczne-w sumie może i tak bo pękł plastikowy "bolec" zamykający dopływ wody i odpowiadający za mieszanie wody-nie jestem fachowcem, nie wiem czy odpowiednio to nazwałem, w każdym razie tak totalnego spustoszenia w niniejszej baterii dokonało dziecko 4 letnie, więc to niech samo powie o jej jakości) jestem zmuszony wymienic baterię na nową. Co prawda w pewien sposób wyboru już dokonałem, jednak chcę się poradzić co do jakości produktu. Chodzi mi o dokładnie ten model baterii. Kilka podobnych widziałem na allegro, może troszkę w niższej cenie, ale nigdzie w opisie nie doczytałem się o zmianie koloru świecenia w zależności od temperatury wody. W związku z tym, że bąbel ma tyle lat co ma, to jest to dla mnie dobre rozwiązanie. Co sądzicie o tej baterii? Będzie to działać przynajmniej z dwa, trzy lata, czy nie? Co ewentualnie innego możecie polecieć (oczywiście ceny w granicach rozsądku i dobrze jeżeli ma taki bajer jak ta)

• 4 weeks później...
  • 4 months później...
  • 2 weeks później...

Witam - nie wiem czy to odpowiedni temat, ale nie znalazłem wątku o zestawach prysznicowych - jeżeli tu nie pasuje proszę moderatora o przeniesienie.

Czy ktoś z Was wie coś o tym zestawie:

http://www.leroymerlin.pl/produkty/zestaw-natryskowy-croma-vario-jet-hansgrohe,1103210708,1242365444.html ?

Nawet na stronie producenta nie udało mi się dokładnie tego znaleźć, prawdopodobnie końcówka serii, zastanawiam się nad kupnem. Czy realne jest jak napisano na stronie że to wersja z opcją oszczędzania wody ? W markecie zdaje się na opakowaniu widziałem Crometta a nie Croma.

Pozdrawiam

Michał

EDIT: Dla tych co nie lubią klikać w linki ;) Zestaw to Hansgrohe Croma Vario Jet (ew. Crometta)

Edytowane przez dr_Fell