oxenon 24.01.2021 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Witam. Dostałem ofertę montażu pompy ciepła marki Midea M-thermal o mocy 10 k. Model 101R., Jednostka zewnętrzna SMK-80/CGN8. Oferta atrakcyjna cenowo dlatego rozważam montaż tej pompy. Wychodzi około 8 -10 tyś taniej niż Daikin, nibe itd. (wiem że to inna klasa pomp). Moje pytanie, czy zna ktoś może tą pompę, ma założoną taką ewentualnie montuje. Jak one się sprawują?. Czy warto montować a może dołożyć kasy i wziąć z górnej półki ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.01.2021 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 A nie lepiej zakupić polską Kołton?, ma bardzo dobre opinie i zawsze można się poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxenon 24.01.2021 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Oczywiście że można. Ale tak jak napisałem różnica cenowa duża. Dlatego pytam o jakoś Midea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.01.2021 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Midea kosztuje ok 32 tyś Daikin 34 tyś Nibe 39 tyś Kołton 39 tyśMasz rację w tym zestawieniu to chyba najdroższa pompa.Jeśli bierzesz pod uwagę cenę to tak, nie wiem jaka jest trwałość pomp ciepła, kiedyś miałem Nibe , w innym domu , wiem, że do dzisiaj popsuł się sterownik, za ponad 4 tyś , ale reszta nadal działa (17 lat) W wątku na pewno ktoś Ci odpowie - ja tylko "podniosłem post do góry" zapewne też jak padnie mi piec co , pójdę w kierunku pompy ciepła powietrze woda i będę miał podobny dylemat.Pozdrawiam i życzę słusznych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 24.01.2021 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Oczywiście że można. Ale tak jak napisałem różnica cenowa duża. Dlatego pytam o jakoś Midea. Zasadnicze pytanie to na jaka kwote opiewa ta okazyjna oferta i co w swojej cenie zawiera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 24.01.2021 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Niemal dokładnie rok temu ktoś napisał "Midea – nowy gracz (z potężnym zapleczem) na polskim rynku AGD"Nie mam w domu nic tej firmy. mimo że to kolos produkujący niemal wszystko. Na allegrogo midea to 513 produktów a np LG 509963 więc od razu rodzi mi się pytanie o serwis, części itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.01.2021 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Niemal dokładnie rok temu ktoś napisał "Midea – nowy gracz (z potężnym zapleczem) na polskim rynku AGD" Nie mam w domu nic tej firmy. mimo że to kolos produkujący niemal wszystko. Na allegrogo midea to 513 produktów a np LG 509963 więc od razu rodzi mi się pytanie o serwis, części itp. midea była na licencji mitsubishi i produkowana była na rynek azjatycki w jej fabrykach produkowana jest odmiana na rynek europejski z rozbudowana opcją grzewczą pod nazwą kaisai. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 24.01.2021 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 midea była na licencji mitsubishi i produkowana była na rynek azjatycki w jej fabrykach produkowana jest odmiana na rynek europejski z rozbudowana opcją grzewczą pod nazwą kaisai. I..? Czy to jest odpowiedź na pytanie, że jest serwis i zaplecze z częściami w PL czy w razie W części płyną z Chin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.01.2021 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 I..? Czy to jest odpowiedź na pytanie, że jest serwis i zaplecze z częściami w PL? Ja nie widzę problemu z kupowaniem nazwy dla szpanu, po prostu tego nie robię bo bractwo i niczego nie gwarantuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.01.2021 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Co do serwisu to jeden instalator ma autoryzacje kilku marek to nie jest wiedza tajemna obsługa sprężarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 24.01.2021 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Co do serwisu to jeden instalator ma autoryzacje kilku marek to nie jest wiedza tajemna obsługa sprężarek W urządzeniach grzewczych jest tylko sprężarka czy również tzw elektronika, która może paść od przepięcia/pioruna itd i którą trzeba wymieniać w całości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxenon 24.01.2021 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Słuchajcie wiem że Midea to duża firma i robi głównie klimy. Ale tak jak napisałem cena dobra. Z montażem grubo poniżej 30 tyś. Tak że jest kusząca. Może ktoś ma coś takiego zamontowanego. Oglądałem zamontowaną i powiem szczerze że nic skomplikowanego tam nie było i nieźle wyglądało. Pytam bo borykam się z wyborem. Około 10 tyś w portfelu, ale nie wiem jak będzie pompa chodziła po kilku latach. Może faktycznie dorzuci i kupić taką nibe za 35 tyś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.01.2021 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 W urządzeniach grzewczych jest tylko sprężarka czy również tzw elektronika, która może paść od przepięcia/pioruna itd i którą trzeba wymieniać w całości? A co to ma do rzeczy ? Od przepięcia padnie wszystko lodówka, suszarka do prania, telewizor, ruter i co tam jeszcze Nie wiem dokąd i po co zmierzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.01.2021 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Słuchajcie wiem że Midea to duża firma i robi głównie klimy. Ale tak jak napisałem cena dobra. Z montażem grubo poniżej 30 tyś. Tak że jest kusząca. Może ktoś ma coś takiego zamontowanego. Oglądałem zamontowaną i powiem szczerze że nic skomplikowanego tam nie było i nieźle wyglądało. Pytam bo borykam się z wyborem. Około 10 tyś w portfelu, ale nie wiem jak będzie pompa chodziła po kilku latach. Może faktycznie dorzuci i kupić taką nibe za 35 tyś ? nibe 12 kw to chyba ok 23k skąd taka cena? Znajdź wątek o nibe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 24.01.2021 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 A co to ma do rzeczy ? Od przepięcia padnie wszystko lodówka, suszarka do prania, telewizor, ruter i co tam jeszcze Nie wiem dokąd i po co zmierzasz Zmierzam do odpowiedzi - ile czasu trzeba czekać na taką część. Instalator mojej PC ma je u siebie na półce, jak padła płyta główna w piecyku Vieśka, to była na drugi dzień. Czy sprzedawca Midea gwarantuje taki serwis ? Gdybym nie miał odpowiedzi pozytywnej, to bym nie wydał na nią ponad 20k. To już lepiej polski produkt, jeśli instalator w miarę blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.01.2021 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Zmierzam do odpowiedzi - ile czasu trzeba czekać na taką część. Instalator mojej PC ma je u siebie na półce, jak padła płyta główna w piecyku Vieśka, to była na drugi dzień. Czy sprzedawca Midea gwarantuje taki serwis ? Gdybym nie miał odpowiedzi pozytywnej, to bym nie wydał na nią ponad 20k. To już lepiej polski produkt, jeśli instalator w miarę blisko. Midea jest u nas mniej popularna nie wiem ja jest z zamiennością części od innych marek. Współczuję wadliwego pieca , niestety masz dowód że modne to można mieć spodnie a nie kocioł, mój termet pracuje od 1995 roku bezawaryjnie, rok temu wymieniłem wężownicę własnoręcznie za 370 zł to jest trwałość a nie jakaś sorry tandeta. Nikt nie będzie w midea czy innych modelach trzymał części zamiennych do modeli sprzed x lat więc ja bym tak sie samym serwisem nie kierował. Z resztą części można dokupić na Internecie prawie do wszystkiego w ciągu 3 dni roboczych nie ruszając się z domu wydaje misie ze szukasz na siłę problemu tam gdzie go nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 24.01.2021 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Kołton to stara konstrukcja on/off co w pompach powietrznych słabo się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 24.01.2021 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Midea jest u nas mniej popularna nie wiem ja jest z zamiennością części od innych marek. Współczuję wadliwego pieca , niestety masz dowód że modne to można mieć spodnie a nie kocioł, mój termet pracuje od 1995 roku bezawaryjnie, rok temu wymieniłem wężownicę własnoręcznie za 370 zł to jest trwałość a nie jakaś sorry tandeta. Nikt nie będzie w midea czy innych modelach trzymał części zamiennych do modeli sprzed x lat więc ja bym tak sie samym serwisem nie kierował. Z resztą części można dokupić na Internecie prawie do wszystkiego w ciągu 3 dni roboczych nie ruszając się z domu wydaje misie ze szukasz na siłę problemu tam gdzie go nie ma. Hm. Termet pracuje od 1995r? To bardzo ciekawe co piszesz . Dlaczego? Bo dom masz z 2003r A z 2 miechy temu pisałeś że mieszkałeś w internacie i na szybko się wprowadzałeś .Bardzo interesujące te twoje wpisy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 24.01.2021 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Hm. Termet pracuje od 1995r? To bardzo ciekawe co piszesz . Dlaczego? Bo dom masz z 2003r A z 2 miechy temu pisałeś że mieszkałeś w internacie i na szybko się wprowadzałeś .Bardzo interesujące te twoje wpisy. Ja mam 2 domy co w tym ciekawego? Już pisałem o tym przy jakiś okazji. Myślisz szablonowo nie każdy ma 1 dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
codix 24.01.2021 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2021 Słuchajcie wiem że Midea to duża firma i robi głównie klimy. Ale tak jak napisałem cena dobra. Z montażem grubo poniżej 30 tyś. Tak że jest kusząca. Może ktoś ma coś takiego zamontowanego. Oglądałem zamontowaną i powiem szczerze że nic skomplikowanego tam nie było i nieźle wyglądało. Pytam bo borykam się z wyborem. Około 10 tyś w portfelu, ale nie wiem jak będzie pompa chodziła po kilku latach. Może faktycznie dorzuci i kupić taką nibe za 35 tyś ? Ale dlaczego dalej unikasz odpowiedzi na temat ceny co nie wiesz ile bedzie kosztowalo dla mnie grubo ponizej 30tys nic nie mówi. To po co szukasz jakiegos niesprawdzonego wynalazku jak np.LG tez kosztuje grubo ponizej 30tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts