Rad-T 23.08.2002 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2002 WitamNo wlasnie ... jakie parapety zewnetrzne zakladacie u siebie do okien z PCV? Aluminiowe czy moze PCV ? PozdrawiamRad-T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 23.08.2002 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2002 Ja mam imitację marmuru z żywic i jestem bardzo zadowolona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 24.08.2002 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2002 Aluminium malowane proszkowo (gr. 1,5 mm). Alcan też jest niezły (1,2 mm)Engi: marmurowe z żywic chyba do wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.08.2002 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 Co to jest Alcan?TOMek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 26.08.2002 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 Alcan to marka najpopularniejszych parapetów z blachy aluminiowej. Blacha malowana gr. 1,2 mm jest cięta z arkusza i wyginana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rad-T 26.08.2002 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2002 Hmm a jak wyglada to cenowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Griszka 27.08.2002 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 U mnie rozważałem wszystkie kombinacje: plastik, blacha etc Wybrałem parapet z klinkieru glazurowanego (taki błyszczący) z kapinosem, metr bieżący kosztuje około 40 pln. wyfugowałem i ładnie wygląda. Przyznaję, że za bardzo nie były równe mimo I Gatunku ale przebrałem i te bardziej proste dałem od strony reprezentacyjnej domu. przynajmniej deszcz nie wali z rana w metal czy plastic psując mi humor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 27.08.2002 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2002 Aluminiowe są trwalsze i nie ma obawy, że w okresie zimowym przy bardzo niskich temperaturach mogą uszkadzać się [te z PVC mogą popękać]i łatwiej je myć. Do wygłuszenia hałasu powodowanego przez deszcz można zastosować specjalne materiały wygłuszające - szczegóły mogę Ci posłać na priva - ostatnio niestety moje uwagi i porady są komentowane przez akopera i przez anonimowego [ich komentarze zostały wykasowane z Forum jako naruszające zasady] i trudno mi cokolwiek doradzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof 28.08.2002 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 JERZY!Podziel się proszę z nami wszystkimi, jak wygłuszyć parapet z aluminium! Zapewne zainteresowanych osób jest więcej!Ja też jestem zainteresowany, bo kupiłem już takie parapety i wkrótce będę je montował!Nie przejmuj się głupimi komentarzami z "ust" innych forumowiczów. Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tad 28.08.2002 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 Też zastanawiam się nad kupnem aluminiowych.Tu gdzie teraz mieszkam mam klinkierowe.Spisują się dobrze,wyglądają b.ładnie ale po kilku latach na bokach (końcach) parapetu pokazywać się zaczęły zacieki z deszczu.Aluminiowe mają odgięcia do góry więc chyba ten problem zniknie.Plonskij poradź z tym wyciszeniem aluminiowych. Pozdr Tad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 28.08.2002 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 Takie taśmy wygłuszające produkuje firma Illbruck z Niemiec.Mają w Polsce swoje przedstawicielstwaKraków tel 012/4280530 - prosić Pani Grażyna Preisler [ewentualnie].Mają też w Warszawie ale nie wiem gdzieich strona http://www.illbruck.com - jest to strona niemiecka i nie wiem czy mają link do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 28.08.2002 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 Najładniejszy chyba jest z płytek ceramicznych ale jest to dość duży koszt /głównie robocizna -wiadomo wymaga to wiekszego nakładu pracy,czasu i dokładności/Ja akurat się zdecydowałąm na takie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.08.2002 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 granit jest b.dobrym materiałem, jego koszt to od 300 do 700 zł za m2 w zależności od rodzaju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 28.08.2002 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2002 Do Krzysztofa = adres do firmy podałem powyżej.Jutro zorientuję się czy mają przedstawiciela w Warszawie i gdzie można to kupić. Zadzwonię po prostu do Pani Preisner z Illbrucka - a jest to taka szeroka taśma przyklejana pod parapet. Zastosowana została m.in w Hotelu Forum - mam zdjęcia jak się to montuje - mogę Ci przekazać po zeskanowaniu.O tych taśmach i o innych wyrobach firmy Illbruck pisałem w w zeszłorocznym piśmie Przegląd Budowlany "Nowoczesny montaż okien" - to Ci też mogę przeemajlować ale jutro [komputer mi się zaiwiesił na amen]i podaj adres.A mój telefon 501927942 dzwoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts