popson 26.01.2021 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Dzień dobry! Niedługo mam mieć montowane rolety zewnętrzne podtynkowe. Mam kilka okien skośnych jednakże ze względu na koszty i dostępność rolet skośnych zdecydowałem się na montaż rolet zwykłych (w prostokąt). Wadą takiego rozwiązania jest to że powstanie mi powierzchnia (trójkąt) pomiędzy skrzynką a oknem gdzie będzie goły beton a więc może tam być mostek termiczny. Podpowiedzcie proszę czym można wyłożyć tą przestrzeń aby maksymalnie zminimalizować straty cieplne. Myślałem o macie aluterm jednakże wykonawca powiedział że po wyłożeniu maty będzie problem z nałożeniem ocieplenia i elewacji ponieważ nic się do tego nie przyklei. Popytałem znajomych i jeden polecił aby spróbować wyłożyć tą przestrzeń styropianem najgrubszym jak się da. Co o tym sądzicie ? Pozdrawiam,Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts