LISPLUS 27.01.2021 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Witam serdecznie wszystkich na forum. Jestem w trakcie remontu mieszkania i mam mały problem z decyzją dotycząca podłogi. Aktualnie na podłodze znajduje się gres szkliwiony 50x50cm , położony równo,z małą fugą , a przyjdzie na to panel firmy Berry Alloc Chateu-charme grubości 8mm układany w jodełkę. W mieszkaniu znajduje się ogrzewanie podłogowe i planuje nie skuwać tego gresu. Teraz pytanie czy panele ukladac na cienkim podkładzie metoda pływająca czy (tak jak polecił mi sprzedawca) po zmatowieniu gresu , klejenie paneli prosto do płytek. Plusem wtedy jest możliwość łączenia podłóg bez dylatacji i chyba lepsza przenikalność ciepła z podłogi. Obawiam się tylko czy taka podłoga nie będzie głośna? Ewentualnie czy ktoś może polecić jakiś dobry klej do tej metody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LISPLUS 27.01.2021 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 [\img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LISPLUS 27.01.2021 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 [\img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LISPLUS 27.01.2021 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 https://images91.fotosik.pl/466/85dbeba5bad2b9fbmed.jpg[\img] zdjęcie podlogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.01.2021 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Witam serdecznie wszystkich na forum. Jestem w trakcie remontu mieszkania i mam mały problem z decyzją dotycząca podłogi. Aktualnie na podłodze znajduje się gres szkliwiony 50x50cm , położony równo,z małą fugą , a przyjdzie na to panel firmy Berry Alloc Chateu-charme grubości 8mm układany w jodełkę. W mieszkaniu znajduje się ogrzewanie podłogowe i planuje nie skuwać tego gresu. Teraz pytanie czy panele ukladac na cienkim podkładzie metoda pływająca czy (tak jak polecił mi sprzedawca) po zmatowieniu gresu , klejenie paneli prosto do płytek. Plusem wtedy jest możliwość łączenia podłóg bez dylatacji i chyba lepsza przenikalność ciepła z podłogi. Obawiam się tylko czy taka podłoga nie będzie głośna? Ewentualnie czy ktoś może polecić jakiś dobry klej do tej metody? Podłoga z paneli laminowanych nie przyklejona do podłoża, będzie głośna. Zapytaj o klej u tego Pana, który zalecił klejenie paneli laminowanych do podłoża. Jeżeli producent ma alternatywę na klejenie swoich paneli to zaleca także odpowiednie materiały w tym celu. Uważaj bo stracisz gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts