xdtgs 27.01.2021 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 (edytowane) Witam serdecznie. Z racji faktu iż pierwszy raz będę wymieniał te cudo mam dwa pytania. Pierwsze, przed zamontowaniem nowej anody w jaki sposób ją najlepiej uszczelnić? Posiadam jeszcze pastę do uszczelniania i pakuły po montażu baterii w łazience to może tym? Bojler to Taurus WGJ-Max 100l Drugie, posiadam taki klucz do wykręcania anody: I teraz pytanie co do tego klucza dorobić by móc nim sprawnie odkręcać/zakręcać? Myślałem nad jakimś prętem odpowiedniej grubości który przechodziłby przez te wywiercone otwory. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 27 Stycznia 2021 przez xdtgs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.01.2021 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Nie stosuj pakuł czy innych wynalazków.Klucz - lepiej płaski, oczkowy lub solidny nasadowy a nie taki cós z blachy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 28.01.2021 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Witam serdecznie. Z racji faktu iż pierwszy raz będę wymieniał te cudo mam dwa pytania. Pierwsze, przed zamontowaniem nowej anody w jaki sposób ją najlepiej uszczelnić? Posiadam jeszcze pastę do uszczelniania i pakuły po montażu baterii w łazience to może tym? Bojler to Taurus WGJ-Max 100l Drugie, posiadam taki klucz do wykręcania anody: [ATTACH=CONFIG]452454[/ATTACH] I teraz pytanie co do tego klucza dorobić by móc nim sprawnie odkręcać/zakręcać? Myślałem nad jakimś prętem odpowiedniej grubości który przechodziłby przez te wywiercone otwory. Z góry dziękuję za pomoc. to pewnie klucz 13 mm. Raczej nie jest to 17 mm. Gołym okiem widać że to co masz jest niskiej jakości. Weź taki, który podejdzie - fajkowo oczkowy, lub nasadowy (z grzechotką). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 30.01.2021 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 ten klucz ma 5/4 lub 2 cale i kosztuje około 60zł, skośne ścianki ułatwiają dopasowanie do korka. zastąp to nasadkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 30.01.2021 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 ten klucz ma 5/4 lub 2 cale i kosztuje około 60zł, skośne ścianki ułatwiają dopasowanie do korka. zastąp to nasadkami... Taki mi się kojarzy z grzałką. U mnie anoda magnezowa była mocowana inaczej - przykręcona do "dekla" na 6 śrub (bojler Immergas) Całość od góry bojlera, więc odpadała konieczność zlania wody. Teraz dałem anodę tytanową, wystarczy na 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdtgs 03.02.2021 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Witam i dziękuję za pomoc, problem rozwiązałem tego samego dnia i poprosiłem moderacje o usunięcie tematu Ogólnie kupiłem ten klucz a także odpowiedniej grubości pręt gwintowany w castoramie, dociąłem na dogodną długość i wszystko sprawuje się idealnie. Jeśli chodzi o uszczelnienie to wraz z nową anodą była już uszczelka oraz gwint uszczelniony taśmą, montaż bezproblemowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 03.02.2021 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 mam nadzieję że jak anoda bez kabelka to nie dałeś na gwint taśmy teflonowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdtgs 03.02.2021 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2021 Wkręciłem anodę taka jaka była fabrycznie nic przy niej nie majstrowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts