gsieprawska 27.01.2021 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Witam Przez konflikt z drzwiami wejściowymi , jestem zmuszona do zamontowania łazienkowych drzwi chowanych w ścianę. Po pierwsze czy normy budowlane (mieszkanie będzie miało odbiór techniczny) dopuszcza do takiego pomieszczenia szerokość 70. Łazienka będzie wydzielonym pomieszczeniem w rogu mieszkania ,obudowanym dwiema ścianami. brakuje mi 3-5cm ścianki (licząc od wewnętrznej części łazienki). Czy mogę, budując ściankę ,wpuścić kasetę w naroże? (rys). Bardzo bym była wdzięczna za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KDWJ 29.01.2021 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2021 Po pierwsze czy normy budowlane (mieszkanie będzie miało odbiór techniczny) dopuszcza do takiego pomieszczenia szerokość 70. Niestety zgodnie z rozporządzeniem, minimalna szerokość drzwi do łazienki to 80cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gsieprawska 30.01.2021 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 i jeszcze niestety otwierane na zewnątrz...pomysł odpada. 80 to naprawdę wielkie drzwi jak na niecałe 30 metrowe mieszkanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 30.01.2021 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 Jeśli chodzi o drzwi: na projekcie ma się zgadzać. A odbiór budynku masz przed wstawieniem drzwi.Wnioski wyciągnij samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts