zoomclub 27.01.2021 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Cześć, Czy spotkaliście się z tym, żeby robić sznyt w ścianie zewnętrznej domu tak żeby schować rurę w ścianie pod tynkiem i dostać się na poddasze gdzie można wypuścić nieczystości z okapu? Niestety w moim projekcie projektant zaplanował płytę indukcyjną ale z pochłaniaczem nablatowym i teraz skoro się nie przemyślało wcześniej trzeba sobie jakoś radzić. Niektórzy mówią że nablatowy pochłaniacz to porażka, dlatego rozważam właśnie wcześniej opisaną opcję dostania się na dach. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 27.01.2021 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 Możesz dać 2x kanał płaski 20x5cm w warstwie izolacji na zewnątrz i do góry albo wypuścić po prostu przez ścianę. Ja tak mam zrobione i nie ma z tym problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 27.01.2021 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2021 U mnie projektant również przewidział tylko pochłaniacz. Ja będę przebijał się przez ścianę rurą 150 zakończoną kratką z klapką zwrotną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reku1 28.01.2021 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) Możesz dać 2x kanał płaski 20x5cm w warstwie izolacji na zewnątrz i do góry albo wypuścić po prostu przez ścianę. Ja tak mam zrobione i nie ma z tym problemów. Przy takich dwóch kanałach należy się liczyć z tym że w miejscu gdzie pas o szerokości 40cm na kilku metrach ściana będzie słabiej ocieplona.Po drugie raczej nie będzie łatwą sprawą przejście na rurę okrągłą do kominka dachowego czy też przy okapie na fi 120 a może i fi 150 w zależności od tego jakie ma wyjście okap? Edytowane 28 Stycznia 2021 przez Reku1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 28.01.2021 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2021 Da się to zrobić są gotowe kształtki systemowe, ale ja bym się nie bawił o robił przez ścianę. 15cm grafitu zamiast 20 to nie jest problem. Mam tak u siebie na fragmencie ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts