Martin 23.08.2002 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2002 Witam,Jak jest z tym przekrojem łat. Robię dachówkę z Braasa. Rozsztaw krokwi co 70 cm. Nachylenie dachu 45 stopni. Krokwie 6x18 cm. Czy mogę dać łaty o przekroju 3x5 cm, czy muszą być 6x4 cm. Na stronie Braasa mówią, że 3x5, dekarz mówi to samo. A w tartaku zrobili wielkie oczy, że nikt tak cienkich łat pod dachówkę nie zamawia.To jaki powinien byc przekrój?Pozdrowionka,Martin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 23.08.2002 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2002 3x5 są OK.Zajrzyj do Muratora 9.2002, tam jest trochę o łatach i ich przekroju.Przekrój jest uzależniony głównie od rozstawy krokwi i nachylenia dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.08.2002 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2002 Ja dawałem kontrłaty 2,5cm x 5cm a łaty 5cm x 5cm. Przecież różnica w cenie wyjdzie śmieszna a jednak są solidniejsze. I przestrzeń wentylacyjna większa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts