Michal_N 30.01.2021 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2021 Witam, mam spory problem z lokalizacją czujnika temperatury zewnętrznej do kotła kondensacyjnego Termeta (Ecocondens Gold) - producent nie daje wytycznych. Wiem, że powinna być ściana północna, najlepiej >2m od gruntu, >1m od okien/drzwi, w miejscu gdzie jest przepływ powietrza. W bliźniaku mam tylko jedną ścianę północą, na parterze same okna w podcieniu (zdjęcie niżej, link do planu 65L_typ_E.pdf) i nie bardzo wiem czy można zamontować czujnik blisko krawędzi ściany całego budynku, pod podcieniem czy najlepszym miejscem będzie środek ściany piętra gdzie nie do końca bym chciał widzieć ten czujnik. Na zdjęciu lokalizacje, nad którymi się zastanawiam - ja najchętniej widział bym go pod podcieniem (B). Dajcie proszę gdzie wg Was było by najlepsze miejsce i czy miejsce pod podcieniem to bardzo zły pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pbrys 31.01.2021 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 punkt B bedzie OK, ja mam na wschodniej ścianie tylko w zacienionym miejscu i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts