Wiktor-CK 31.01.2021 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Szukam wymiennika glikol powietrze do GWC, czy może koś poratować jakimś sprawdzonym rozwiązaniem? ewentualnie podsunąć producenta takich wymienników Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 31.01.2021 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Ja używam chłodnice coolbox 250 6 rzędowy od ThesslaGreen. Wyciska z Dz max - temperatura na wyjściu jest niewiele wyższa od temperatury glikolu. A w zasadzie bardzo zbliżona do temperatury glikolu na wyjściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiktor-CK 31.01.2021 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Dzięki za info, brałem ją pod uwagę z tym że u mnie jest kanał 200, czyli ogólnie polecasz ten wymiennik? jakość wykonania ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 31.01.2021 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Są też 200. Patrząc na to co oferuje rynek to ta wyglądała najlepiej w parametrach i wykonaniu. Owszem były tańsze, ale tutaj naprawdę producent się postaral. 6 rzędowy wymiennik w układzie Tiechelmana, solidna obudowa. Jestem naprawdę zadowolony, ale ja go używam za rekuperatorem głównie do osuszania latem. Dzięki temu schodząc do temperatury 13-15 osiągam zamierzony rezultat. Jeśli puścisz latem na niego 30-35 stopni to na wyjściu uzyskasz te 17-20, ale o bardzo dużej wilgotności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts